Workshops - De Buytenhof
workshops op de boerderij

workshops

workshops

Op zorgboerderij de Buytenhof zijn er regelmatige creatieve workshops te volgen. Voor jong en oud!

De workshops wisselen met de seizoenen mee en we gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen van de boerderij. Op deze pagina lees je alles over de verschillende workshops. Ook de workshops voor scholen. 

Op de hoogte blijven van alle workshops en andere activiteiten zoals pluk op de boerderij? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek het boerenleven. 

creatieve workshops op de boerderij

Gedurende het jaar én tijdens kindervakanties organiseren we regelmatig verschillende workshops: 

Workshops voor kinderen

Workshops voor volwassenen

wat klanten zeggen over de workshops

“Mooie grote boerderij waar veel leuke activiteiten te doen zijn.”
 
“Mooie locatie, waar van alles te beleven en te doen valt!”
 
“Workshops, arrangementen, cadeautassen met recept en producten. Daarnaast is het er super gezellig!! Alles is er lekker! Lieve mensen en mooie producten! Wat wil je nog meer…”
 
“Wij komen hier regelmatig voor allerlei leuke en leerzame activiteiten! Daarna even de winkel in om lekkere en gezonde dingen te kopen, overheerlijke koffie met gebak, lunch op het terras en ondertussen vermaken de kinderen zich prima in de speeltuin. Kortom een aanrader voor jong en oud!”
 
“Vandaag met 2 kleindochters en dochter naar een workshop voederplank voor de vogels geweest. Dit was erg leuk en goed verzorgd.”
 
 

praktische informatie over de workshops

Als eerste horen wanneer er nieuwe workshops zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg de Buytenhof op Facebook en Instagram

Voor workshops kun je je inschrijven op onze website. Je kiest een datum en tijd en schrijft je in. Je inschrijving is pas definitief als de betaling ontvangen is. Je ontvangt een bevestiging per e-mail. Let op: de e-mail kan in je spam terecht komen. 

Aanmelden voor een workshop kan tot 24 uur van te voren. Annuleren kan tot 48 uur van te voren, je ontvangt het bedrag uiterlijk binnen 5 werkdagen terug op je rekening. 

workshops voor scholen

Ben je docent en wil je graag met een klas kinderen langs komen op de boerderij? Ook scholen en buitenschoolse opvang ontvangen we graag op de Buytenhof. 

Heb je een bepaald thema zoals natuur, kringloop, oogsten of boerderij en kom je graag met de kinderen ontdekken en beleven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Mogelijke activiteiten zijn:

  • Appelmoes en sap maken
  • Je neus achterna in de kruidentuin
  • Eetbare bloemen en planten zoeken en proeven
  • Speurtochten
  • Bijenhotel maken
  • Slootleven bekijken

Wij zorgen voor begeleiding bij de activiteiten. Neem contact met ons op en we denken graag met je mee.

voorjaar bloesemwandeling

Loop jij in het voorjaar de  prachtige bloesemwandeling? 

Jaarlijks organiseren onze zorggasten een magische bloesemwandeling in de boomgaard. Met leuke opdrachten voor kinderen. Let op: dit kan wisselen per jaar afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Als eerste horen wanneer de bloesemwandeling start? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. De bloesemwandeling is gratis, je mag de bloesem niet plukken. 

In het voorjaar zijn er een aantal weken dat de boomgaard in bloei staat. Het is een sprookjesachtig tafereel. De bijen zoemen in het rond om de bloemen te bevruchten. Na bevruchting kunnen er appels en peren gaan groeien. 

pluk vrolijke bloemen

Gedurende het bloemen seizoen, meestal van juni tot en met september pluk je een bos vrolijke bloemen in de bloemen pluktuin. 

De bloemen pluktuin bevat meer dan 60 verschillende soorten bloemen. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. Door de grote diversiteit aan bloemen, welke allemaal op hun eigen moment in bloei staan, kun je het hele bloemenseizoen een mooie bos plukken. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren.

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven