Workshop wilde kruiden en welzijn - De Buytenhof
workshop wilde kruiden en welzijn

Workshop wilde kruiden en welzijn

Workshop wilde kruiden en welzijn

Doe mee met een workshop wilde kruiden en welzijn op zorgboerderij de Buytenhof onder begeleiding van wildpluk expert & herborist Judith Stivaktas-Homburg. 

In deze workshop maak je kennis met de vaak vergeten werking van wilde kruiden. Je start met een wildplukwandeling waarbij je uitleg krijgt over de medicinale, culinaire en cosmetische eigenschappen van planten die we onderweg tegenkomen. 

Je gaat aan de slag met de wilde kruiden in verschillende bereidingen. Na de workshop ga je naar huis met een 4-tal zelfgemaakte producten en een hele berg kennis over kruiden en kruidenbereidingen. 

Het is een stoomcursus waarin kennis gecombineerd wordt met ambachtelijkheid, zelf maken en zelf proeven. Een aanrader voor wie meer in, met en van de natuur wil leven!

Op deze pagina lees je praktische informatie over de workshop en kun je je aanmelden. 

Wat ga je maken in de workshop?

We starten met een wildpluktocht. Onderweg maak je kennis met allerlei nuttige planten en hun medicinale, culinaire en cosmetische eigenschappen. 

Vervolgens ga je zelf aan de slag met een aantal fascinerende kruidenextracten en -bereidingen. Zelfgeplukt én zelfgemaakt:

 • Je eigen oliemaceraat als basis voor je eigen gemaakte zalf
 • Een culinaire olie
 • Een welzijn ondersteunende tinctuur (bijvoorbeeld voor de luchtwegen, ter ontspanning of ter ondersteuning van de spijsvertering)
 • Een verrukkelijke azijn voor in een vinaigrette

Halverwege de workshop smullen we van een quiche met wildplukkruiden en we sluiten de workshop af met een heerlijke mini high tea verzorgd door De Buytenhof.

De workshop gaat door, weer of geen weer. Uiteraard gaan we ervan uit dat het een schitterende dag wordt met stralende zon en fris groen. 

Zelf neem je een schaar, notieboekje en pen, gepast schoeisel en kleding, een fototoestel mee en veel zin om er een gezellige en leerzame dag van te maken.

Voor wie is deze workshop

De workshop is geschikt voor natuurliefhebbers, wandelaars, wildplukkers, kruidenliefhebbers, creatievelingen, kruidenkenners in wording en mindful people.

Kortom: iedereen die iets heeft met natuur, planten, duurzaamheid, mindfulness, creativiteit en genieten. WEES WELKOM!

Er is plaats voor maximaal 12 mensen en de workshop gaat door bij 6 aanmeldingen. 

Praktische informatie over de workshop

 • De workshops duren 3,5 uur en starten om 10.30 uur
 • De workshops zijn op: 
  • Woensdag 15 mei om 10.30 uur 
  • Zaterdag 13 juli 10.30 uur
  • Zaterdag 24 augustus 10.30 uur
 • De workshop begint met een wandeling waarbij je zelf kruiden plukt
 • Je maakt een oliemaceraat die je thuis tot zalf verwerkt met bijenwas, 1 welzijn ondersteunende tinctuur, 1 culinaire olie en een verrukkelijke azijn.
 • Je krijgt uitleg en begeleiding van herborist Judith Stivaktas-Homburg.
 • De workshop kost 74,75 per persoon 
 • Halverwege de workshop smullen we van een quiche met wildplukkruiden
 • We sluiten de workshop af met een mini high tea
 
 • Hieronder kun je je aanmelden. Let op: je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is. Voor de bevestiging e-mail: check je spamfolder. 
 • Het verzamelen voor de workshops is bij de picknicktafels in het midden van het erf. 

Wildpluk expert Judith

De workshop is op de Buytenhof en onder begeleiding van wildpluk expert Judith Stivaktas-Homburg. Judith is herborist, kok en voedingscoach. 

Judith heeft vanaf jonge leeftijd een passie voor de natuur. Door haar achtergrond als herborist, kok en voedingscoach, weet zij als geen ander welke kruiden je kunt eten, hoe je ze kunt bereiden en wat het effect van de kruiden op je gezondheid is. 

Judith: “Als je door de natuur loopt zal je verbaasd staan van wat er allemaal groeit aan superfood van eigen bodem en hoe je dat kunt verwerken in je eten. Voor mij is op pad in de natuur als een eindeloze reis vol verrijking en verwondering. Een reis waar ik jullie graag in meeneem!”

Judith organiseert met haar bedrijf Natuurlijk Zeker workshops, wildpluk & eetbare bloemenwandelingen o.a. op de Buytenhof en heeft daarnaast een biologisch cateringbedrijf ‘De groene peper’. 

Doe je mee met de workshop wilde kruiden en welzijn?

De workshops is op zaterdag 6 april en woensdag 15 mei om 10.30 uur. Inbegrepen is:

 1. Alle ingrediënten voor het maken van de kruidenproducten
 2. Minstens 5 culinaire, cosmetische en medicinale kruidenproducten die je mee naar huis kunt nemen
 3. Héél véél kennis, begeleiding door herborista, kok en voedingscoach Judith Stivaktas-Homburg
 4. Een heerlijke, huisgemaakte mini high tea van De Buytenhof
 5. Na de workshop ontvang je per email een wildpluk kalender en een hand-out over de inhoudstoffen, hand-out met welzijn ondersteunende kruidenbereidingen en recepten

 

Laden...

 • Let op: je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is. Voor de bevestiging e-mail: check je spamfolder.
 • Aanmelden kan tot 48 uur van te voren
 • Aanmelden binnen 48 uur: stuur een mail naar desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of er nog plek is voor een lastminute aanmelding
 • Annuleren kan tot 48 uur van te voren, je ontvangt het bedrag uiterlijk binnen 5 werkdagen terug op je rekening

Wat klanten zeggen over de workshops met Judith

“Vandaag ben ik op een wildplukwandeling geweest met Judith. Het was een leuke leerzame middag met kruidenthee en crackertjes met een heerlijke pesto gemaakt van kruiden. Judith kan veel vertellen van de wilde planten. Het was erg interessant en leerzaam. Voor herhaling vatbaar.”

“Ik heb deelgenomen aan een super leuke, gezellige en leerzame wildplukwandeling van Judith. Ik heb in korte tijd onwijs veel geleerd over wilde planten en Judith verteld ook allemaal leuke weetjes en feitjes over de planten waar we soms ook ruiken en proeven om ze te leren kennen. Ik ga zeker dit jaar weer meedoen en ik zou de wildplukwandelingen van Judith iedereen aanraden!”

“Een hele duidelijke uitleg over de diverse kruiden. Helaas kon ik niet meelopen maar van mijn dochter hoorde ik dat er een veld vol stond met Huttentut. Ik had er nog nooit van gehoord maar vond het zeker interessant. Ik vind je een hele vriendelijke vrouw met een goede kennis van de natuur. Dus ja ik heb met volle teugen genoten. Reuze dankjewel voor een fijne ochtend die afgesloten werd met een heerlijke lunch.” 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven