Workshop kruiden spa - De Buytenhof
workshop kruiden spa op de buytenhof

workshop kruiden spa

workshop kruiden spa

Een workshop kruiden spa op zorgboerderij de Buytenhof onder begeleiding van een kruiden expert. Je leert alles over hoe je kruiden kunt gebruiken voor schoonheid en ontspanning. Je gaat naar huis met een setje zelfgemaakte kruiden producten voor je eigen thuis spa. 

Op deze pagina lees je wat de workshop ‘Maak je eigen kruidenspa’ inhoudt en kun je je aanmelden.  Op boerderij de Buytenhof kun je ook fruit plukken op en er is een heerlijk terras met aansluitende speelwei waar je kunt lunchen. Ook zijn er regelmatig workshops voor kids.  Lees snel verder.

Op de hoogte blijven van alle workshops en wanneer de pluk start? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.  

praktische informatie over
workshop kruiden spa

 • De workshop kruiden spa duurt 2 uur en zijn voor volwassenen
 • De workshops zijn op
  • Woensdag 26 april 10.30
  • Zaterdag 20 mei 10.30
  • Zaterdag 3 juni 10.30 
  • Woensdag 14 juni 12.00
  • Woensdag 5 juli 12.00 
 • Je maakt een rondje door de kruidentuin van de boerderij en krijgt uitleg over alle ‘beauty’ kruiden van kruiden expert Renée
 •  Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Onder het genot van een kop kruidenthee maak je:
  • Lavendel showersteamer
  • Kruidige scrub
  • Een badthee of kruiden voor een voetenbad 
 • Na workshop is er een gezamenlijke lunch in de theeschenkerij met een kop soep, een boeren boterham met beleg en uiteraard iets te drinken
 • De workshop kost 39,50 per persoon 
 
 • Hieronder op deze pagina meld je je aan. Let op: je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is. Voor de bevestiging e-mail: check je spamfolder. Helaas komt vaker voor dat het e-mailaccount van de ontvanger de mail tegenhoudt. Als de betaling van je rekening afgeschreven is, is het aanmelden sowieso goed gegaan.
 • Het verzamelen voor de workshops vindt plaats bij de informatiepaal/ picknicktafel op het erf.

Doe je mee met de workshop kruiden spa?

Laden...
 

Let op: je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is. Voor de bevestiging e-mail: check je spamfolder. Helaas komt vaker voor dat het e-mailaccount van de ontvanger de mail tegenhoudt. Als de betaling van je rekening afgeschreven is, is het aanmelden sowieso goed gegaan.

 • Aanmelden kan tot 24 uur van te voren
 • Annuleren kan tot 24 uur van te voren, je ontvangt het bedrag uiterlijk binnen 5 werkdagen terug op je rekening
 • Het verzamelen voor de workshops vindt plaats bij de informatiepaal/ picknicktafel op het erf.

kruiden expert renee van der bent

De workshop kruiden spa op de Buytenhof is onder begeleiding van kruiden expert Renée van der Bent. 

Renée verzorgt met haar bedrijf Homemade with Green diverse kruiden workshops voor volwassenen en voor kinderen. Ook runt zij een webshop met handgemaakte kruiden producten. 

Het idee voor Homemade with Green ontstond in corona tijd. Via Instagram deelde ze leuke tips over bloemen en kruiden en DIY’s. Ze inspireert anderen om vaker naar buiten te gaan en te ontdekken wat voor moois de natuur te bieden heeft. 

Renée volgde een opleiding kruidengeneeskunde en in Parijs aan l’ecole des plantes. Na veel zelfstudie en diverse kruidencursussen, volgt ze nu een opleiding voor thee sommelier. 

Wat klanten zeggen over de kruiden workshops

“Renée laat je zien dat de natuur zoveel meer te bieden heeft. Dat je daar niet speciaal naar een natuurgebied voor hoeft te gaan, maar dat op het veldje naast je huis al zoveel moois en eetbaars te vinden is en soms zelfs met een helende werking.”

“Het was relaxed, leuk en leerzaam! Aanrader!”

“Renée vertelt echt heel goed. Ik leer er zoveel van. ”

“Ik denk met heel veel plezier terug aan de workshop! Veel van geleerd, leuke ontspannen sfeer, echt heel erg aan te raden!”

bloemen plukken in de bloemenpluktuin

In de bloemenpluktuin pluk je de mooiste wildboeketten. De bloemenpluktuin van zorgboerderij de Buytenhof heeft ruim 60 soorten bloemen. Het gehele seizoen is er steeds wat anders te plukken. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. 

Het bloemenplukseizoen loopt ongeveer van half juni tot en met september. Let op: afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit iets afwijken.

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. 

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de actuele  activiteiten. 

pluktuin: appels en peren plukken

Naast bloemen kun je ook regelmatig fruit plukken op de Buytenhof. Zoals aardbeien rond juni, appels en peren in september en oktober. Tijdens de jaarlijkse oogstdag in september raap je aardappels en pompoenen. Je rekent af op gewicht. 

De oogstperiode is een gezellige en drukke periode op de Buytenhof. Er valt veel te beleven en we organiseren geregeld leuke workshops voor kinderen. 

Geen zin om zelf te plukken? Het fruit is ook verkrijgbaar in de boerderijwinkel. In de winkel vind je ook huisgemaakte jams en chutneys wisselend per seizoen en de beroemde buytenhof appel en perensappen. 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven