Workshop culinaire kruiden - De Buytenhof
workshop culinaire kruiden op de buytenhof

Workshop culinaire kruiden

Workshop culinaire kruiden

Doe mee met een workshop culinaire kruiden op zorgboerderij de Buytenhof onder begeleiding van herborist & kok Judith Stivaktas-Homburg. 

De workshops beginnen met een wandeling waarbij je zelf kruiden plukt. Vervolgens ga je onder begeleiding 1 culinaire olie maken van huttentut olie en geplukte kruiden, 1 culinaire azijn, 1 kruidenzout en een heerlijke kruidenboter met geplukte kruiden.

Op deze pagina lees je praktische informatie over de workshop en kun je je aanmelden. 

Wat ga je maken in de workshop?

1. Een culinaire kruidenolie op basis van huttentut olie en geplukte kruiden. De kruiden pluk je zelf tijdens de wandeling aan het begin van de workshop. 

2. Een culinaire azijn met geplukte kruiden. 

3. Een smakelijke kruidenzout waarmee je met de kruiden/zaden of bessen die je plukt je hartige gerechten een lekkere smaak kan geven

4. Een heerlijke kruidenboter. Zalig op bijvoorbeeld een stukje stokbrood, door gebakken aardappeltjes of een groentegerecht

Praktische informatie over de workshop culinaire kruiden

 • De workshop duurt 3 uur en start om 10.30 uur
 • De workshop is op zaterdag 25 mei
 • De workshop begint met een wandeling waarbij je zelf kruiden plukt
 • Vervolgens ga je aan de slag. Je maakt 1 culinaire kruidenolie, 1 culinaire azijn en 1 kruidenzout en een heerlijke kruidenboter met geplukte kruiden.
 • Je krijgt uitleg en begeleiding van herborist en kok Judith Stivaktas-Homburg
 • De workshop kost 54,50 per persoon 
 • Na de workshop lunch je gezamenlijk met een soep, boerenboterham met beleg en thee met honing. 
 • Hieronder kun je je aanmelden. Let op: je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is. Voor de bevestiging e-mail: check je spamfolder. 
 • Het verzamelen voor de workshops is bij de picknicktafels in het midden van het erf. 
 • Na de wandeling ontvang je per email een wildpluk kalender en een hand-out over de inhoudstoffen, hand-out met welzijn ondersteunende kruidenbereidingen en recepten.

 • De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers

Wildpluk expert Judith

De workshop culinaire kruiden op de Buytenhof is onder begeleiding van wildpluk expert Judith Stivaktas-Homburg. Judith is herborist, kok en voedingscoach. 

Judith heeft vanaf jonge leeftijd een passie voor de natuur. Door haar achtergrond als herborist, kok en voedingscoach, weet zij als geen ander welke kruiden je kunt eten, hoe je ze kunt bereiden en wat het effect van de kruiden op je gezondheid is. 

Judith: “Als je door de natuur loopt zal je verbaasd staan van wat er allemaal groeit aan superfood van eigen bodem en hoe je dat kunt verwerken in je eten. Voor mij is op pad in de natuur als een eindeloze reis vol verrijking en verwondering. Een reis waar ik jullie graag in meeneem!”

Judith organiseert met haar bedrijf Natuurlijk Zeker workshops, wildpluk & eetbare bloemenwandelingen o.a. op de Buytenhof en heeft daarnaast een biologisch cateringbedrijf ‘De groene peper’. 

Doe je mee met de workshop culinaire kruiden?

De workshop is op zaterdag 25 mei om 10.30 uur.

Laden...

Let op: je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is. Voor de bevestiging e-mail: check je spamfolder. 

 • Wanneer je geen beschikbare tijdvakken meer ziet is de workshop volgeboekt
 • Aanmelden kan tot 24 uur van te voren
 • Aanmelden binnen 24 uur: stuur een mail naar desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of er nog plek is voor een lastminute aanmelding
 • Annuleren kan tot 48 uur van te voren, je ontvangt het bedrag uiterlijk binnen 5 werkdagen terug op je rekening
 • De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers

Wat klanten zeggen over de workshops met Judith

“Vandaag ben ik op een wildplukwandeling geweest met Judith. Het was een leuke leerzame middag met kruidenthee en crackertjes met een heerlijke pesto gemaakt van kruiden. Judith kan veel vertellen van de wilde planten. Het was erg interessant en leerzaam. Voor herhaling vatbaar.”

“Ik heb deelgenomen aan een super leuke, gezellige en leerzame wildplukwandeling van Judith. Ik heb in korte tijd onwijs veel geleerd over wilde planten en Judith verteld ook allemaal leuke weetjes en feitjes over de planten waar we soms ook ruiken en proeven om ze te leren kennen. Ik ga zeker dit jaar weer meedoen en ik zou de wildplukwandelingen van Judith iedereen aanraden!”

“Een hele duidelijke uitleg over de diverse kruiden. Helaas kon ik niet meelopen maar van mijn dochter hoorde ik dat er een veld vol stond met Huttentut. Ik had er nog nooit van gehoord maar vond het zeker interessant. Ik vind je een hele vriendelijke vrouw met een goede kennis van de natuur. Dus ja ik heb met volle teugen genoten. Reuze dankjewel voor een fijne ochtend die afgesloten werd met een heerlijke lunch.” 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven