Wildplukwandeling - De Buytenhof
wildplukwandeling op de buytenhof

wildpluk wandeling

wildplukwandeling

Een wildplukwandeling op zorgboerderij de Buytenhof onder begeleiding van een wildpluk expert. Wilde planten bevatten vele gezonde vitamines en mineralen. Puur plukgeluk, dichtbij Rotterdam.

Op deze pagina lees je wat de wildplukwandeling inhoudt en kun je je aanmelden.  Ook lees je over de bloemenpluktuin op de Buytenhof. Op de boerderij kun je ook fruit plukken op en er is een heerlijk terras met aansluitende speelwei waar je kunt lunchen. Ook zijn er regelmatig workshops voor kids.  Lees snel verder.

Op de hoogte blijven van alle workshops en wanneer de pluk start? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.  

Voor wie is de wildplukwandeling?

Natuurliefhebbers, wandelaars, wildplukkers, kruidenliefhebbers, creatievelingen en mindful people opgelet!  Ben jij ook zo benieuwd wat kruiden voor je gezondheid kunnen betekenen? 

Laat je meenemen door herborist en kruidengeneeskundige Judith Stivaktas – Homburg op een interessante reis waarin je met andere ogen en met meer respect leert kijken naar de natuur, je omgeving en het plantenrijk. 

Je leert tijdens deze workshop de basisprincipes van kruiden. Na afloop van deze workshop ga je naar huis met een berg kennis en vaardigheden met betrekking tot de medicinale werking van vergeten kruiden. Dit stelt je in staat om zelf thuis op een duurzame manier aan de slag te gaan met wat de omgeving (gratis) te bieden heeft. Zo bespaar je geld en weet je precies wat er in je producten zit. 

Daarnaast biedt de workshop ontspanning en verbinding met gelijkgestemden. Genieten, denken en doen met kruiden! Deze wandeling is een aanrader voor iedereen die benieuwd is naar de werking van kruiden en de werking van kruiden op je gezondheid. 

Je krijgt heerlijke wildpluksnack en vooraf ontvang je meer informatie over de inhoudstoffen van planten zodat je in kan lezen (geen must!). Na afloop ontvang je per e-mail een digitale wildplukkalender en een overzicht van wilde kruiden en hun medicinale werking en een aantal receptjes.

Hoe werkt de wildplukwandeling

 • De wildplukwandeling duurt 2,5 uur inclusief lunch
 • De wildplukwandelingen is op woensdag 17 april 10.30 uur
 • Tijdens de wildplukwandeling leer je over wildplukken 
 • Uiteraard ga je ook zelf wildplukken
 • Je krijgt uitleg van wildpluk expert Judith Stivaktas-Homburg
 • Je krijgt informatieve hand outs mee
 • Je krijgt een heerlijke wildpluk kruidenthee en een wildpluk hapje
 • Na de wildplukwandeling is er voor een voedzame lunch met een kleine soep en boeren boterham met sap/thee/koffie. 
 • Dit kost 45,00 per persoon. 
 • De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers
 • Op deze pagina kun je je binnenkort aanmelden. Let op: je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is. Voor de bevestiging e-mail: check je spamfolder. 
 • Verzamelen bij het Tuynhuis in de moestuin, de bordjes op het erf wijzen je de weg naar het Tuynhuis.

Wat klanten zeggen over de wildplukwandeling

“Vandaag ben ik op een wildplukwandeling geweest met Judith. Het was een leuke leerzame middag met kruidenthee en crackertjes met een heerlijke pesto gemaakt van kruiden. Judith kan veel vertellen van de wilde planten. Het was erg interessant en leerzaam. Voor herhaling vatbaar.”

“Ik heb deelgenomen aan een super leuke, gezellige en leerzame wildplukwandeling van Judith. Ik heb in korte tijd onwijs veel geleerd over wilde planten en Judith verteld ook allemaal leuke weetjes en feitjes over de planten waar we soms ook ruiken en proeven om ze te leren kennen. Ik ga zeker dit jaar weer meedoen en ik zou de wildplukwandelingen van Judith iedereen aanraden!”

ga je mee wildplukken?

De wildplukwandelingen is op woensdag 17 april om 10.30 uur. 

Laden...

 

Let op: je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is. Voor de bevestiging e-mail: check je spamfolder. 

 • Aanmelden kan tot 24 uur van te voren
 • Annuleren kan tot 48 uur van te voren, je ontvangt het bedrag uiterlijk binnen 5 werkdagen terug op je rekening
 • De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers

wildpluk expert judith

De wildplukwandeling op de Buytenhof is onder begeleiding van wildpluk expert Judith Stivaktas-Homburg. Judith is herborist, kok en voedingscoach. 

Judith heeft vanaf jonge leeftijd een passie voor de natuur. Door haar achtergrond als herborist, kok en voedingscoach, weet zij als geen ander welke kruiden je kunt eten, hoe je ze kunt bereiden en wat het effect van de kruiden op je gezondheid is. 

Judith: “Als je door de natuur loopt zal je verbaasd staan van wat er allemaal groeit aan superfood van eigen bodem en hoe je dat kunt verwerken in je eten. Voor mij is op pad in de natuur als een eindeloze reis vol verrijking en verwondering. Een reis waar ik jullie graag in meeneem!”

Judith organiseert met haar bedrijf Natuurlijk Zeker wildplukwandelingen o.a. op de Buytenhof en heeft daarnaast een biologisch cateringbedrijf ‘De groene peper’. 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven