Voor scholen - De Buytenhof
natuurlessen voor scholen

natuurlessen voor scholen

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

natuurlessen voor scholen

Voor scholen in de regio organiseren we regelmatig leuke (maatwerk) activiteiten. Natuurlessen op de boerderij de Buytenhof. Gelegen in Rhoon, vlakbij Rotterdam. 

Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden voor scholen en kun je contact opnemen om je wensen te bespreken. 

Op de hoogte blijven van alle activiteiten op de boerderij zoals de bloemenpluktuin, workshops voor jong & oud, appels & peren plukken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg de Buytenhof op Facebook en Instagram

activiteiten voor schoolkinderen

Ben je docent op een basis-  of middelbare school en wil je graag met je klas(sen) een bezoek brengen aan een boerderij? Op de Buytenhof ben je aan het juiste adres. Ook kinderen van de buitenschoolse opvang of van een speciale school zijn van harte welkom. 

Afhankelijk van het seizoen is er op de boerderij van alles te beleven en ontdekken voor kinderen. Zo is er in het voorjaar te zien hoe de bloesem groeit in de boomgaard. De bijen zoemen in het rond om de bloemen te bevruchten. 

Vanaf september is het fruit voldoende gegroeid om te oogsten. Van half maart tot en met eind oktober is het mogelijk om de natuurlessen te organiseren. 

Alle activiteiten worden begeleid door Marlotte Bootsma. Marlotte werkte tientallen jaren als docent op een basisschool. Sinds een aantal jaar verzorgt Marlotte op de Buytenhof en in het Buijtenland van Rhoon natuurlessen voor kinderen. 

 

voorbeelden van natuurlessen

Heb je een bepaald thema zoals natuur, kringloop, oogsten of boerderij en kom je graag met de kinderen ontdekken, proeven en beleven? 

Mogelijke activiteiten zijn:

 • Appelmoes en sap maken
 • Snuffelen in de kruidentuin
 • Eetbare bloemen en planten zoeken en proeven
 • Speurtochten
 • Bijenhotel maken
 • Slootleven bekijken
 • Insecten ontdekkingstocht
 • Bijenbloemen zaaien in een blikje
 • Hutten bouwen
 • Wafel versieren met eetbare bloemen

Tijdens de activiteiten ontdekken kinderen de natuur op de boerderij. Via leuke opdrachtjes leren zij bijvoorbeeld hoe een appel aan een boom groeit en hoe belangrijk bijen zijn voor ons eten. 

De activiteiten wisselen met de seizoenen mee maatwerk is mogelijk. Marlotte verzint creatieve en leuke opdrachten zodat kinderen op een speelse manier leren. 

Heb je specifieke vragen neem contact met ons op via onderstaand contactformulier om de mogelijkheden te bespreken. 

veelgestelde vragen over de natuurlessen

Hoelang duurt een les?
Een les duurt ongeveer 2 uurtjes. 

Welke thema’s komen aan bod?
Denk aan thema’s zoals: waar komt je eten vandaag, dieren in de natuur, wat leeft er in de sloot, insecten, vogels, wat leeft er op de boerderij. De thema’s wisselen met de seizoenen mee en heb je zelf een thema? Laar het ons weten, dan speelt Marlotte daar in overleg op in. 

Hoe verloopt een les? 
Elke les heeft 3 activiteiten in het thema. De groep wordt in kleinere groepjes opgedeeld en rouleert langs de activiteiten. 

Wat kost een natuurles voor scholen? 
Voor een groep kids tot 25 deelnemers kost het 110,-. Dit is inclusief een sapje van de boerderij en koffie/thee. Boven de 25 deelnemers komt er per kind een toeslag bij. Ben je geen school? Dan gelden er andere tarieven, informeer naar de mogelijkheden. 

Hoeveel begeleiding is er bij de lessen? 
De natuurlessen worden begeleid door Marlotte Bootsma, ervaren leerkracht. Een aantal vrijwilligers van de Buytenhof ondersteunen indien nodig. Van de leerkrachten/ ouders van de school wordt verwacht dat zij actief betrokken zijn.

Hoelang van te voren dien je te reserveren?
In verband met de voorbereidingen dienden de lessen minimaal 3 weken van te voren geboekt te worden. 

uitspraken van kids op de boerderij

Tijdens de lessen op de boerderij horen we vaak de leukste uitspraken van kleine praatjesmakers. We zetten een aantal uitspraken voor je op een rijtje: 

Op de vraag, wat is een klokhuis? “Een tv programma!”

“Deze appelsap smaakt echt véél lekkerder dan die we thuis hebben van de Bas.”

“Wanneer mag ik weer komen?” 

 “Dit is leuker dan de Efteling”

 

/ 01

vraag informatie aan over natuurlessen voor scholen

heb je een vraag? neem contact met ons op via het formulier

Heb je een vraag?

Dan kun je contact opnemen via dit formulier of onderstaande gegevens. 

 

  '


  * verplichte velden

  Scroll naar boven