Theeschenkerij - De Buytenhof
Proef het boerenleven op de Buytenhof

Theeschenkerij de buytenhof

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

Theeschenkerij de Buytenhof

Welkom bij Theeschenkerij de Buytenhof. Gelegen op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon, vlakbij Rotterdam.  

Op deze pagina lees je alles over de huisgemaakte gerechten, check je de menukaart, reserveer je een tafel, lees je ervaringen van onze klanten en geven we antwoord op de meest gestelde vragen. 

Op de hoogte blijven van alle activiteiten op de boerderij zoals de bloemenpluktuin, workshops voor jong & oud, appels & peren plukken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg de Buytenhof op Facebook en Instagram. 

Proef het boerenleven

In de theeschenkerij de Buytenhof kun je heerlijk lunchen, een kopje koffie drinken of genieten van een boeren high tea. We werken met pure producten van de boerderij. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams en chutneys komen zoveel mogelijk van ons eigen land. En dat is te proeven. 

De gerechten wisselen met de seizoenen mee en onze heerlijke huisgemaakte taarten en cakes zijn inmiddels beroemd. Onze zorggasten werken mee in de theeschenkerij, zowel in de keuken als in de bediening. 

Vanaf de lente tot aan de nazomer is het heerlijk vertoeven op ons terras. Aan het terras ligt de afgesloten speelwei waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl je vanaf het terras een oogje in het zeil houdt. 

Je bent van harte welkom van dinsdag tot en met zaterdag van 9-17 uur.

Wat klanten zeggen over Theeschenkerij de Buytenhof

“Echt top, hoe je hier terecht kan voor: ontbijt, kop koffie/thee met wat lekkers, lunch , allemaal streek producten en mooi om dit lokale maatschappelijk werk te steunen. Het is Buyten Gewoon Goed!”

“Heerlijke plek, voor jong en oud. Vriendelijke mensen en een lekkere lunch- en theekaart.”

“Ik kom hier al ongeveer 15 jaar en heb het zien groeien tot de zorgboerderij die het nu is. Zo’n fijne landelijke plek hier in de randstad. Heel gastvrij!” 

“Heerlijke theeschenkerij, fijne winkel met heerlijke locale producten. Ook zo leuk is de pluktuin in de zomer met veel bloemen en het plukken van vers fruit als aardbeien en appels.
Hele fijne gemoedelijke en zeer kindvriendelijke sfeer, met zeer regelmatig hele leuke activiteiten. Echt een aanrader.”

“Vandaag samen met mijn vriendin een heerlijke high tea gehad. De lekkernijen waren vers gemaakt met producten van de boerderij zelf. We hebben al vele high tea’s gehad, maar dit is zeker 1 van de betere! Echt een aanrader.”

Chef Peter winnaar van hét Rotterdamse koningsgerecht

Gerecht Oranje-Bitter van Buytenhof chef Peter van der Winden is uitgeroepen tot hét Rotterdams Koningsgerecht 2023. Peter mag het gerecht op Koningsdag uitreiken aan de Koning en Koningin. Binnenkort is het gerecht te proeven in de theeschenkerij van de Buytenhof. Super trots zijn we op deze Koninklijke prestatie van Peter! Juryvoorzitter Gijsbregt Brouwer vatte het oordeel van de jury samen: “Het was erg moeilijk, maar de keuze is op het gerecht Oranje-Bitter van Peter gevallen omdat het hyperlokaal is en de smaken passen goed bij elkaar passen. Het gerecht bestaande uit falafel van kapucijners, tortellini en pompoen is verder heel erg in het seizoen en er zat heel veel in wat het koninklijk maakte, ook de kleur natuurlijk. Dus het hele gerecht klopt gewoon.”Peter van der Winden: “Het was echt superleuk om mee te doen en helemaal om te winnen natuurlijk. We gaan het gerecht de komende tijd ook bij De Buytenhof serveren, maar eerst genieten van de winst!”

/ 02

Menukaart

2023

De kaart wisselt met de seizoenen mee en bestaat uit typische Buytenhof gerechten. Wij werken zoveel mogelijk met verse en pure producten van ons land. We houden graag rekening met allergieën en dieetwensen, graag doorgeven bij je reserveren. 

Vacature: scholieren & studenten gezocht

Ben je scholier of student en op zoek naar een leuke bijbaan? In de theeschenkerij zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe toppers (ivm stages, vakanties etc.) voor in de bediening (vanaf 17 jaar) of in de spoelkeuken (vanaf 15 jaar). Kom jij ons gezellige team versterken?

  • Je werkt in een gezellig en jong team
  • Je werkt op een zorgboerderij 

Solliciteer direct via onderstaande button via een e-mail naar desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl t.a.v. Lineke van der Schelde of neem contact met ons op voor meer informatie.

Boeren high tea

In de theeschenkerij en op het terras kun je genieten van een heerlijke boeren high tea. Wij serveren scones met huisgemaakte jam en verschillende hartige en zoete hapjes. De hapjes van de boeren high tea wisselen met de seizoenen mee. Uiteraard serveren wij er ook onbeperkt thee bij met o.a. verse kruiden uit onze kruidentuin.

Van april tot en met oktober serveren wij de boeren high tea enkel om 10.30 of 14.30 uur.  Lees alles over de high tea via onderstaande button. 

Kom je gezellig met je vriendinnen of familie bij ons genieten van een boeren high tea? 

Aangrenzende speelwei

Kinderen kunnen heerlijk spelen in de speelwei grenzend aan het terras van de theeschenkerij. De speelwei is omheind waardoor kleintjes niet alle klanten op kunnen. Zodat jij eens rustig van je koffie geniet of bijkletst met een vriendin. 

Via onderstaande button lees je meer over de speeltuin op de boerderij. 

Geef een cadeaubon

Ben je op zoek naar een origineel cadeau om te geven? Dan is de boerderijbon een leuk idee. 

De bon kan zowel in de theeschenkerij als in de boerderijwinkel uitgegeven worden. Zo kan de ontvanger zelf kiezen, wel zo persoonlijk. 

Je bepaalt zelf het bedrag wat je op de boerderijbon wilt zetten. De bon is verkrijgbaar in de theeschenkerij en in de winkel en je kunt er zelf een persoonlijke boodschap opzetten. 

 

/ 04

Veelgestelde vragen

Theeschenkerij

Nee, op feestdagen zoals Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren zijn wij gesloten. De Buytenhof is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 – 17.00 uur.

Ja, wij hebben cadeaubonnen. Origineel om te geven, leuk om te krijgen. Je bepaalt zelf welke bedrag je erop zet. De bon kan zowel in de theeschenkerij als in de winkel besteed worden.

De high tea kost 24.95 per persoon inclusief onbeperkt thee. Voor kids is de high tea 17.50 per kind.

Ja dat kan zeker, informeer meer naar de mogelijkheden door het onderstaande reserveringsformulier in te vullen.

Dat kan zeker! Geef je allergie, intolerantie of  dieetwensen door bij je reservering,

Van mei tot en met oktober serveren wij de boeren high tea enkel om 10.30 of 14.30 uur. De overige maanden serveren we de high tea op alle tijden. Reserveren voor de boeren high tea is verplicht.

Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Op zon-, maan- en feestdagen zijn wij gesloten.

Je kunt reserveren door het formulier op de website in te vullen, door een e-mail te sturen aan desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl. Vermeld de datum, tijd en het aantal personen waarvoor je wilt reserveren. Reserveren op de dag zelf kan alleen telefonisch. Let op: je reservering is pas definitief als je van ons een bevestiging hebt ontvangen.

/ 01

Reserveren

Vraag je reservering aan via het formulier

Via dit formulier kun je een reservering in de theeschenkerij de Buytenhof aanvragen. Een high tea is van april t/m oktober alleen te reserveren om 10.30 of om 14.30 uur. Let op: je reservering is pas definitief als je een bevestiging van ons ontvangt. 

Openingstijden
Van 5 december 2023 tot en met 6 januari 2024 is de theeschenkerij gesloten. 
Van dinsdag tot en met zaterdag van 9-17 uur ben je van harte welkom. Op zon-, maan- en feestdagen zijn wij gesloten.

Allergieën en dieetwensen
Wij horen ze graag, je kunt je allergieën en dieetwensen invullen in het opmerkingenveld. 

Parkeren
Je bent bij ons van harte welkom per fiets, paard, auto en natuurlijk lopend. Op ons erf vind je een fietsen- en paardenstalling. Parkeren met de auto kan op onze parkeerplaats aan de Oude weg in Rhoon. 


    * verplichte velden

    Scroll naar boven