Speeltuin - De Buytenhof
Kom spelen in de speeltuin van de buytenhof

speeltuin

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

speeltuin op boerderij de buytenhof in Rhoon

In de speeltuin op boerderij de Buytenhof kunnen kinderen heerlijk spelen en ontdekken. Gelegen in Rhoon, vlakbij Rotterdam. 

Op deze pagina lees je alles over de speeltuin van de Buytenhof en wat er voor kinderen te beleven is. 

Op de hoogte blijven van alle activiteiten op de boerderij zoals de bloemenpluktuin, workshops voor jong & oud, appels & peren plukken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg de Buytenhof op Facebook en Instagram

afgesloten speelwei aan het terras

Aan het terras ligt de afgesloten speelwei waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl je vanaf het terras een oogje in het zeil houdt.  Als de kids aan het spelen zijn geniet jij van een rustig moment om je koffie warm op te drinken of eens bij te kletsen met een vriendin. 

De speeltuin biedt voor verschillende leeftijden een leuke beleving. Voor de kleine kinderen is er bijvoorbeeld een zandbank, een schommel en er zijn diverse kleine tractors en loopfietsjes in de speeltuin. Voor de oudere kinderen is er een klimrek en een klimbult. 

Vanaf het terras van de theeschenkerij heb je goed zicht op de speeltuin. Er is één ingang van de speeltuin waardoor kleine kindjes niet zomaar alle kanten op kunnen. 

Je bent van harte welkom van dinsdag tot en met zaterdag van 9-17 uur.

activiteiten voor kids

Uitgespeeld? Loop een rondje en ontdek de boerderij. Neem een kijkje in de stal bij de varkens. Of loop een rondje door de moestuin en ontdek wat er groeit en bloeit. 

Op de boerderij zijn er regelmatig leuke workshops en activiteiten voor kinderen. Zoals een vogelvoederplank maken, natuurlijke kaarsen of bruisballen maken of een pompoenstukje maken in het najaar. 

In de zomer pluk je bloemen in de bloemenpluktuin of appels en peren in de boomgaard. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de activiteiten op de boerderij. 

wat klanten zeggen over de Buytenhof

“Heerlijke theeschenkerij, fijne winkel met heerlijke locale producten. Ook zo leuk is de pluktuin in de zomer met veel bloemen en het plukken van vers fruit als aardbeien en appels.
Hele fijne gemoedelijke en zeer kindvriendelijke sfeer, met zeer regelmatig hele leuke activiteiten. Echt een aanrader.”

“Een boerderij met allemaal activiteiten; je kunt er appels, peren en bloemen plukken, er is een winkeltje met allemaal biologische producten. Na afloop kun je even heerlijk op het terras neer ploffen en genieten van een biologisch sapje en stukje taart, waarbij de kinderen in de aansluitende speeltuin nog eens heerlijk hun energie kwijt kunnen.”

“Een super gezellige locatie met veel verschillende activiteiten! Heerlijke groente en fruit vers ijs in de zomer en een mooi groot speelveld voor de kleine kinderen er is ook een fruit boomgaarde en een tuin vol bloemen in het seizoen Genoeg gezelligheid dus ;)”

“Heerlijke plek, voor jong en oud. Vriendelijke mensen en een lekkere lunch- en theekaart.”

“Ik kom hier al ongeveer 15 jaar en heb het zien groeien tot de zorgboerderij die het nu is. Zo’n fijne landelijke plek hier in de randstad. Heel gastvrij!” 

Theeschenkerij: lekkers voor jong & oud

In de theeschenkerij van de Buytenhof is het smullen voor jong & oud. 

Voor de kleine eters zijn er bijvoorbeeld pannenkoeken,  tosti’s en een zoete boerenboterham. En uiteraard de beroemde Buytenhof appel en peren sappen. Gemaakt van het fruit uit onze eigen boomgaard. 

Op de kaart vind je ook genoeg minder kidsproof (seizoens) gerechten om van te smullen voor de grote mensen. Zoals salade, soep van het seizoen en boerenomelet. 

Dagelijks is er een aanbod van diverse huisgemaakte taarten. In de theeschenkerij werken we zoveel mogelijk met pure producten van eigen land of uit de regio. De kaart wisselt met het seizoen mee. 

 

gezocht: speelgoed voor in de speeltuin

Heb je buitenspeelgoed over wat een tweede leven in de speeltuin kan gebruiken? Denk aan kleine loopfietjes, kleine tractoren, driewielers of tractors voor in de zandbak. 

Op de Buytenhof en vooral de kids zijn we er heel blij mee! Er spelen vele kids in de speeltuin en regelmatig controleren we het speelgoed. Omdat er veel gespeeld wordt, gaat er ook regelmatig wat kapot en doen we speelgoed weg. 

Heb je buitenspeelgoed over en wil je het een tweede leven geven in de speeltuin? Breng je speelgoed bij ons langs in de theeschenkerij. Alvast enorm bedankt! 

 

Scroll naar boven