Pluktuin - De Buytenhof
Fruit plukken in de pluktuin van de buytenhof

Pluktuin

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

Plukgeluk in de pluktuin van de Buytenhof

In de pluktuin van de Buytenhof is er van alles te beleven. Afhankelijk van het seizoen pluk je appels, peren, oogst je pompoenen en aardappels en pluk je een prachtig wild veldboeket bloemen.

Op deze pagina lees je wat er allemaal te beleven is in de pluktuin, van bloesemwandeling, appelpluk, oogstdagen, leuke kinderworkshops en bloemen plukken. Er is voor ieder wat wils. 

Via de nieuwsbrief en onze social media kanalen houden we je op de hoogste van het actuele nieuws uit de pluktuin. 

 

Zelf appels en peren plukken

Appels en peren plukken op de boerderij en thuis verwerken tot een heerlijke appeltaart of moes? In de pluktuin van de Buytenhof kan het! 

Vanaf ongeveer september tot en met eind oktober pluk je er appels en peren. Je vindt er de rassen Delcorf, Elstar, Goudreinet, Conference en Triumph. Voor vele gezinnen in een middagje plukken inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Je hoeft niet te reserveren en je rekent af op gewicht. Kom je ook?

 

Aardbeien: puur natuur

Drie weken per jaar hebben we aardbeien in de pluktuin. Wanneer de zomerkoninkjes rijp zijn kun je ze zelf komen plukken. Een feest voor jong en oud. 

De aardbeien rijpen meestal rond half/ eind juni. Wanneer exact hangt af van de weersomstandigheden in het voorjaar. In 2024 is de aardbeien pluk nog niet van start. Abonneer je op de nieuwsbrief en hoor als eerste wanneer de aardbeien rijp zijn. 

De aardbeien groeien op een bedje van stro en zijn onbespoten en zonder chemische middelen geteeld. Puur natuur dus en dat proef je!

Praktische informatie over de pluktuin

  • Check de actuele informatie over de plukdagen en tijden op de website of social media kanalen
  • Reserveren voor de pluk is niet nodig
  • Parkeren kan op de parkeerplaats aan de oude weg of langs de dijk
  • Er is een grote fietsstalling indien je op de fiets komt
  • Je volgt de bordjes op de boerderij naar de boomgaard
  • Je pakt een mandje in de boomgaard
  • Je volgt de plukinstructies voor het beste plukresultaat
  • Je rekent af op gewicht bij het huisje in de boomgaard
  • Met pin betalen is mogelijk
  • Zondag, maandag en feestdagen zijn we gesloten

Wat klanten zeggen over de pluktuin

“De activiteiten zoals appels plukken en aardbeien plukken zijn erg leuk, zeker voor kinderen. Het restaurantje is goed en betaalbaar en helemaal handig voor ouders dat er vanaf het terras zicht is op de leuke omheinde speeltuin.”
 
“Leuk en gezellig boerderij. Je kan tijdens de plukdag lekker zelfplukken. Een leuke activiteit voor de kids. In de theeschenkerij lekker een kopje koffie met appeltaart is heerlijk.” 

“Altijd weer een feestje als de kinderen zelf appeltjes en peren mogen plukken, om daarna een lekker drankje te doen in de Theeschenkerij en even te spelen in de speeltuin. Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend uitje voor ons.”

“Wonderful place for families and adults to spend a good time and have a nice cup of tea and a pancake after picking apples, pears and collecting flowers. Delicious fresh local products.”

Bloemenpluktuin

In de bloemenpluktuin ben je van harte welkom om een mooi wild boeket te plukken. De pluktuin is recent uitgebreid en bevat meer dan 60 verschillende soorten bloemen. De bloemenpluktuin gaat open rond juni/ juli. 

Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. Door de grote diversiteit aan bloemen, welke allemaal op hun eigen moment in bloei staan, kun je van ongeveer juni tot en met september bloemen plukken. Let op: dit kan per jaar verschillen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort wanneer de bloemenpluktuin open gaat. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren.

Oogstdag: aardappelen & pompoenen

Aan het begin van de nazomer zijn de meeste groenten rijp en klaar om geoogst te worden. Jaarlijks organiseren we in de pluktuin van de Buytenhof een of meerdere dagen waarop je aardappels kunt rapen en pompoen kunt oogsten. 

De aardappels kun je daarna wassen en snijden, de boer bakt er vervolgens heerlijke patat van. Verser dan vers, geniet je van heerlijke patat die je zelf geoogst hebt. Een smakelijk en educatief uitje voor het hele gezin. 

Via de nieuwsbrief,   Facebook en Instagram houden we je op de hoogte van de laatste informatie over de oogstdag. 

Bloesemwandeling in het voorjaar

Wanneer de appel en perenboomgaard in de lente in bloei staat organiseren onze zorggasten een bloesemwandeling. Tijdens deze wandeling kun je genieten van de prachtige, bijna magische bloesemperiode. De bijen zoemen rond om de bloemen te bevruchten waardoor er appels en peren kunnen gaan groeien. Let op: de bloesem mag niet geplukt worden. 

Voor de wandeling haal je een opdrachtformulier in de boerderijwinkel en in de boomgaard volg je de bordjes. De wandeling is een echte belevenis voor kinderen waarin je van alles leert over de boomgaard en alle dieren die er leven. 

Via de nieuwsbrief hoor je wanneer de boomgaard is bloei staat en wanneer de bloesemwandeling van start gaat. Dit is meestal rond eind maart/ begin april, dit kan per jaar verschillen door de weersomstandigheden. 

Activiteiten in de pluktuin

Regelmatig zijn er leuke workshop voor zowel kinderen als volwassenen in de pluktuin van de Buytenhof. Wees welkom, ontdek en beleef het boerenleven!

Workshops voor kinderen

Workshops voor volwassenen
Scroll naar boven