Pluktuin - De Buytenhof
fruit plukken in de pluktuin van de buytenhof

Pluktuin

Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

plukgeluk: appels en peren

Appels en peren plukken op de boerderij en thuis verwerken tot een heerlijke appeltaart of moes? In de pluktuin van de Buytenhof kan het! Vanaf ongeveer september tot en met half oktober pluk je er appels en peren. Je vindt er de rassen Delcorf, Elstar, Goudreinet, Conference en Triumph. Voor vele gezinnen in een middagje plukken inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Je hoeft niet te reserveren en je rekent af op gewicht. Kom je ook?

Via de nieuwsbrief en onze social media kanalen houden we je op de hoogste van het actuele nieuws uit de pluktuin. De pluk van 2021 is inmiddels afgelopen. 

Aardbeien: puur natuur

Drie weken per jaar hebben we aardbeien in de pluktuin. Wanneer de zomerkoninkjes rijp zijn kun je ze zelf komen plukken. Een feest voor jong en oud. 

De aardbeien rijpen meestal rond eind mei of begin juni. Wanneer exact hangt af van de weersomstandigheden in het voorjaar. Abonneer je op de nieuwsbrief en hoor als eerste wanneer de aardbeien rijp zijn. 

De aardbeien groeien op een bedje van stro en zijn onbespoten en zonder chemische middelen geteeld. Puur natuur dus en dat proef je!

 

bloemenpluktuin

In de bloemenpluktuin ben je van harte welkom om een mooi wild boeket te plukken. De pluktuin is recent uitgebreid en bevat meer dan 60 verschillende soorten bloemen. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. Door de grote diversiteit aan bloemen, welke allemaal op hun eigen moment in bloei staan, kun je van ongeveer mei tot en met september bloemen plukken. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. 

oogstdag: aardappelen rapen

Aan het begin van de nazomer zijn de meeste groenten rijp en klaar om geoogst te worden. Jaarlijks organiseren we in de pluktuin van de Buytenhof een dag waarop je aardappels kunt rapen en pompoen kunt oogsten. 

De aardappels kun je daarna wassen en snijden, de boer bakt er vervolgens heerlijke patat van. Verser dan vers, geniet je van heerlijke patat die je zelf geoogst hebt. Een smakelijk en educatief uitje voor het hele gezin. 

Via de nieuwsbrief en onze social media kanalen houden we je op de hoogte van de laatste informatie over de oogstdag. 

 

Bloesemwandeling

Wanneer de appel en perenboomgaard in de lente in bloei staat organiseren onze zorggasten een bloesemwandeling. Tijdens deze wandeling kun je genieten van de prachtige, bijna magische bloesemperiode. De bijen zoemen rond om de bloemen te bevruchten waardoor er appels en peren kunnen gaan groeien. Let op: de bloesem mag niet geplukt worden. 

Voor de wandeling haal je een opdrachtformulier in de boerderijwinkel en in de boomgaard volg je de bordjes. De wandeling is een echte belevenis voor kinderen waarin je van alles leert over de boomgaard en alle dieren die er leven. 

Via onze nieuwsbrief hoor je wanneer de boomgaard is bloei staat en wanneer de bloesemwandeling van start gaat. 

 

Scroll naar top