Oogstdag - De Buytenhof
Kom oogsten op de boerderij

oogstdag

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

oogstdag op de boerderij

Kom zelf aardappels rapen en pompoen, appels & peren oogsten. Tijdens de oogstdagen op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Puur oogstgeluk, dichtbij Rotterdam.

De oogstdagen zijn meestal eind augustus en begin september. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Buytenhof en je hoort als eerste wanneer de Oogstdagen in 2024 gepland staan. 

Op deze pagina lees je alles over de oogstdagen en reserveer je direct je plek. 

 

zelf oogsten

Op de oogstdag raap je aardappels, pluk je pompoenen, appels en peren. De zelfpluk appels en peren loopt tot ongeveer half oktober. Aardappels rapen en pompoenenpluk is alleen op de oogstdagen.

Van de verse oogst aardappels bakt de boer lekkere patat tijdens de oogstdag. Een leerzaam, leuk én smakelijk uitje voor jong en oud, al jaren favoriet bij vele van jullie.

Dit jaar is het verplicht om een tijdsvak te reserveren voor de oogstdag. Het zijn tijdsvakken van 1.5 uur en daarbinnen heb je ruim voldoende tijd om aardappels te rapen, pompoenen, appels en peren te plukken. 

schrijf je in voor de oogstdag

  • De oogstdagen zijn meestal eind augustus en begin september. Voor 2024 zijn de data nog niet bekend. 
  • Reserveer een tijdslot op de website en geef het totale aantal personen door waarmee je naar de oogstdag komt (baby’s hoef je niet door te geven) 
  • Parkeren kan op de parkeerplaats aan de oude weg of langs de dijk
  • Er is een grote fietsstalling indien je op de fiets komt
  • Je volgt de bordjes op de boerderij naar het aardappel-pompoenenveld
  • Je rekent af op gewicht 
  • Met pin betalen is mogelijk
Laden...
 
Als je geen tijdvakken ziet, dan is alles volgeboekt. Soms zijn er annuleringen en dan komen de plekken automatisch beschikbaar op de website.

veelgestelde vragen over de oogstdag

Ben ik verplicht een tijdvak te reserveren voor de oogstdag?
Ja, het is verplicht om een tijdvak te reserveren. Op deze manier heb je binnen het tijdvak voldoende tijd om te plukken en sta je minder lang in de rij. 

Hoe veel kost het oogsten?
Je rekent wat je geoogst af op gewicht. Appels en peren zijn 1,75 per kilo, aardappels en pompoenen 1,50 per kilo en zoete mais 1,- per stuk. 

Kan ik met de kinderwagen in het pompoenenveld?
Het is af te raden om met de kinderwagen in het pompoenveld te rijden. De ondergrond is zanderig en er liggen pompoenen waardoor je er niet doorheen kan. Ook kan het modderig zijn. 

Kan ik alleen op de oogstdagen appels en peren plukken?
Nee, de ‘gewone’ appel en peren zelfpluk start vanaf dinsdag 5 september 2023. Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 12-17 uur kun je appels en peren plukken zonder te reserveren. Wil je op de oogstdag appels en peren komen plukken dan is het op reservering. Aardappels en pompoenen zijn enkel te oogsten op de oogstdagen. 

 

appel en peren zelfpluk

In september en oktober pluk je appels en peren in de boomgaard van de boerderij. Wanneer de pluk exact start hangt af van het seizoen en de weersomstandigheden. Wil je als eerste weten wanneer de pluk start? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Buytenhof. 

Wanneer de appels en peren rijp zijn is het een gezellige drukke tijd op de boerderij. Je plukt o.a. de rassen Delcorf, Elstar, Jonagold en Goureinet appels. Perenrassen zijn Doyenne de Comice en Conference. Je rekent af op gewicht.

Ontdek het boerenleven

Op deze pagina heb je alles kunnen lezen over de oogstdag op de boerderij. Je bent van harte welkom om het boerenleven te komen ontdekken, proeven en beleven. 

Op de hoogte blijven van alle activiteiten op de Buytenhof in Rhoon? Abonneer je op de nieuwsbrief of volg  de Buytenhof op Facebook en Instagram

Heb je nog vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier op de website of via onze social kanalen.

Scroll naar boven