Boerderijwinkel - De Buytenhof
Proef & ervaar het boerenleven

Boerderijwinkel

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

Proef het boerenleven

In de boerderijwinkel vind je pure, verse en lokale producten, wisselend per seizoen. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams & chutneys komen zoveel mogelijk van ons eigen land. We streven naar weinig voedselkilometers. 

Je vindt bij bij ons dus zoveel mogelijk gezonde, ambachtelijke en pure producten uit onze omgeving.  Bij voorkeur met een mooi maatschappelijk verhaal.

Bekijk hieronder een deel van ons assortiment. De boerderijwinkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 –  17.00 uur. Graag tot ziens!

Groenten & Fruit

Het aanbod groenten en fruit wisselt per seizoen. Producten die je in de boerderijwinkel vindt zijn appels, (stoof)peren, aardappels, boerenkool, aardbeien, rode bieten, pompoen, courgettes, sla, tomaten, paprika’s, andijvie,  rabarber, pastinaken, spelt en haver.

We streven naar weinig voedselkilometers. Daarom verkopen we zoveel mogelijk gezonde, ambachtelijke en bio producten uit onze omgeving. Liefst met een mooi verhaal. 

 

Jams, chutneys & stoofperen

Van het fruit van de boerderij maken de zorggasten en vrijwilligers jams, chutneys en stoofperen. De huisgemaakte producten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel en op de Rotterdamse Oogstmarkt op Noordplein. 

Echte Buytenhof klassiekers zijn aardbeien en perenjam, Bengaalse chutney en cranberry rode uit relish. De chutneys smaken heerlijk bij een stukje boerenkaas. 

Het aanbod smaken wisselt met de seizoenen mee zoals rabarber in het voorjaar, aardbeienjam in de zomer, pompoenchutney en perenjam in de herfst en winterjam in de winter. 

De stoofperen zijn zowel voorbereid in pot te krijgen als in een receptentasje. In het recepttasje zitten alle ingrediënten en het recept om zelf heerlijke stoofperen te maken. Wel zo handig.

 

Fruitsappen

De Buytenhof appel & peren & bieten sappen met fruit uit de eigen boomgaard en zonder toevoegingen zijn inmiddels favoriet bij velen. De sap verkopen we in verschillende maten, kleine flesjes, 0,75 en 1 liter flessen en saptaps.

Een deel van de sapflessen worden beschilderd door de zorggasten van Atelier Juffrouw Janssen.  Zij maken er de mooiste kunstwerkjes op en laten zich inspireren door de seizoenen. Tip: de beschilderde flessen zijn leuk om als cadeau te geven én te krijgen, zo steun je maar liefst 2 maatschappelijke bedrijven.  

Uiteraard vind je in de boerderijwinkel ook een hele reeks aan biologische sappen zoals cranberry, bieten, wortel en aloë vera. 

Honing van de imker

Op De Buytenhof leven 19 bijenvolken, die imker Aart van Bokkem met veel liefde verzorgt. De pure honing is te koop in de winkel. 

Iedere oogst smaakt de honing weer anders. Dit heeft te maken met de bloemen, die op dat moment bloeien. Zo smaakt de voorjaarshoning naar appel en perenbloesem en de zomerhoning naar klaver, paardenbloemen en andere zomerbloemen. 

De honing, die te koop is in de supermarkten smaakt het hele jaar door hetzelfde, omdat alle honingsoorten met elkaar worden vermengd. Imker Aart van Bokkem zorgt goed voor zijn bijen. Hij geeft ze geen antibiotica om ze te beschermen tegen ziekten en gebruikt geen chemische middelen. 

 

Vlees van de boer

Op de Buytenhof vindt je rund en varkensvlees. Het Hollands landvarken is minder vet en heeft mooi roze vlees. Van het varkensvlees laten wij smakelijke vleeswaren maken zoals beenham, rauwe ham en buikspek. Bij de slager wordt het vlees vacuüm verpakt, wij verkopen zowel het vlees vers als ingevroren. 

In de wei van de Buytenhof lopen in de zomer jonge stiertjes. Deze runderen zijn van collega veehouder Addy Kool. Het bedrijf van Addy bevindt zich in de Hoeksche waard waar zijn runderen voornamelijk op de natuurweides in “het Oude land van Strijen” lopen. Zo’n tien keer per jaar brengt Addy voor ons een stiertje naar de slager. 

Het rundvlees verkopen wij in pakketten, via onze nieuwsbrief kun je de pakketten reserveren. Ook verkopen wij het rundvlees in de boerderijwinkel.  

Brood van de bakkerswerkplaats

Op de Buytenhof verkopen wij de heerlijke broodjes van de Bakkerswerkplaats uit Katendrecht. Bij de Bakkerswerkplaats kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een zinvolle omgeving het bakkersambacht leren. Talenten die in een normale werkomgeving niet meekomen, leren het ambacht van A tot Z, van graankorrel tot brood, bij de bakkerswerkplaats op Katendracht in Rotterdam. 

De Bakkerswerkplaats is opgericht door architecte Lisette Magis. Zij maakte in 2014 de switch naar maatschappelijk ondernemer. Mensen met een verstandelijke beperking, vluchtelingen, stagiaires en mensen met een uitkering leren van een meesterbakker  de kneepjes van het vak.

Diverse broden van de Bakkerswerkplaats kun je bij ons bestellen. Via onderstaande button lees je welke broden we hebben, hoe je kunt bestellen en op welke dagen je het op kunt halen.

Boerenkaas

Geen boerderijwinkel is compleet zonder boerenkaas. Al sinds we de eerste winkel op de Buytenhof verkopen we de kaas van kaasboerderij de Jongenhoeve, een mooi familiebedrijf.  

Je vindt bij ons vele verschillende soorten zoals kaas oud, jong, belegen, met tuin- of Italiaanse kruiden, komijnen en fenegriek. 

De kaas smaakt heerlijk met een huisgemaakte chutney, een grove mosterd of met appelstroop erbij. Leg er wat noten, gedroogde worst bij en je serveert in no time een smaakvolle kaasplank. 

Huttentut olie

Huttentut olie is een heerlijke olie gemaakt van de huttentut van eigen land. Uit de huttentut zaden is een romige olie geperst. De huttentutolie smaakt zacht, fris met een vleugje asperge. 

Serveer de olie op een borrelplank waarbij je er een broodje in dipt.  Of gebruik de huttentut olie in salades, pesto en vinaigrettes. 

Huttentut olie is verkrijgbaar in de boerderijwinkel van de Buytenhof en op de Rotterdamse Oogstmarkt. 

De olie is verkrijgbaar in flesjes van 100 en 250ml. Tip:  origineel om cadeau te geven.

Meel van de molen

In de winkel verkopen wij eigen speltmeel en meel van de molen uit Vlaardingen. Wij hebben vele soorten meel en allerlei mixen voor brood, cakes, taarten en koekjes. Ook glutenvrije mixen!

Wat dacht je van mixen zoals appeltaart, stroopwafel, boerencake, cappuccino, frambozencake en boterkoek? 

En allerlei ingrediënten om je huisgemaakte baksel net even dat extra te geven vind je in de boerderijwinkel. Bijvoorbeeld cranberries, noten en kaneel. 

 

Opstroopwafel & Rhoons bier

Wat dacht je van Rhoons Blond bier en de ambachtelijke stroopwafels van Opstroopwafel? De meest mooie lokale producten uit de regio zie je terug in de winkel.

Rhoons Blond bier, gebrouwen door de Vaansbrouwers is een unieke en lokale samenwerking met gebiedscoöperatie het Buijtenland van Rhoon. Op de Buytenhof telen we het gerst voor dit heerlijk lichte biertje. 

Opstroofwafel maakt stroopwafels met spannende smaken zoals pumpkin spice, chocolade zeezout, cranberry chocolade en meer. De stroopwafels van Op stroopwafel worden sinds 2015 gemaakt door Karin en Paul uit de Hoeksche Waard. Ze gebruiken 100% pure roomboter en verder geen toevoegingen. Af en toe komen Karin en Paul de stroopwafels  vers bij ons bakken op events.

 

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven