Vlees van de boer zuid holland - De Buytenhof
vlees van de boer zuid holland

vlees van de boer zuid holland

vlees van de boer zuid holland

Vlees van de boer in Zuid Holland bestel je bij zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. 

Op boerderij de Buytenhof verkopen we (h)eerlijk rund en varkensvlees. Dit doen we in vleespakketten die je bestelt via de nieuwsbrief en los in de boerderijwinkel. 

Op deze pagina lees je hoe wij omgaan met de dieren, welke pakketten er zijn, de ervaringen van klanten en lees je antwoorden op veel gestelde vragen. 

rundvlees van boerderij de Buytenhof

In de wei van boerderij de Buytenhof lopen in de zomer jonge stiertjes. Deze runderen zijn van collega veehouder Addy Kool. Het bedrijf van Addy bevindt zich in de Hoeksche waard. Zijn runderen lopen met name op de natuurweides in “het Oude land van Strijen”. 

✅ De dieren lopen het grootste gedeelte van het jaar buiten✅ Ze worden niet behandeld met antibiotica of andere kunstmatige toevoegingen✅ Jongen worden niet direct weggehaald bij hun moeder

Het rundvlees is te koop in de boerderijwinkel en regelmatig te bestellen in vleespakketten via de nieuwsbrief. Hieronder lees je uit welke vleespakketten je kan kiezen. 

 

rundvlees pakketten van de boer

Het eerste pakket A bevat ca. 10 kilo vlees waaronder gekruide rollade, baklappen, braadlappen, rundergehakt, hamburgers, rundersaucijs, biefstuk, poulet en draadjes vlees (riblap of sucade). 

Pakket B de luxe bestaat uit ca. 5 kilo vlees, waaronder entrecote, biefstuk, tournedos, draadjesvlees (riblap of sucade), rundergehakt en hamburgers. 

Tenslotte bevat pakket C bevat 2,8 kilo vlees waaronder baklappen, braadlappen, rundergehakt, hamburgers, rundersaucijs en biefstuk. 

Het vlees wordt bij de slager vacuüm verpakt. Gehakt en hamburgers zijn ingevroren om de kwaliteit hoog te houden. Het overige vlees is vers. Serveer jij komende BBQ vlees van de boer uit zuid holland?

varkensvlees van de boer

De roze varkens zijn afkomstig uit zeeland. Op dit varkensbedrijf worden de staarten van de biggen niet afgeknipt en hebben de varkens een uitloop naar buiten.

Na 8 weken bij de moeder, komen de biggen naar de Buytenhof. Hier groeien ze op in hokken met stro en nemen ze vaak buiten een modderbad. 

Van het varkensvlees laten wij de lekkerste vleeswaren maken zoals beenham, rauwe ham en buikspek. Bij de slager wordt het vlees vacuüm verpakt, wij verkopen zowel het vlees vers als ingevroren. 

varkensvlees pakketten van de boer

Er zijn twee pakketten. Pakket A is circa 7 kilo vlees en pakket B is iets kleiner, het is circa 3,5 kilo. Pakket A: varkensgehakt, saucijzen, verse worst, speklappen á la minute, hamlappen, schouderkarbonades, vleesribben, schnitzel, filetrollade en buikspek. Pakket B: varkensgehakt, verse worst, saucijzen, speklappen á la minute, hamlappen, ribkarbonades en schnitzels.

De pakketten kun je bestellen via de nieuwsbrief. Schrijf je snel in en je hoort als eerste wanneer er nieuwe pakketten te bestellen zijn. 

In de boerderijwinkel vind je ook varkensvlees van eigen vee. 

wat klanten zeggen over vlees van de boer

“Ik wilde even laten weten dat ik de kwaliteit van jullie rundvlees pakket echt ongelooflijk goed vind. Hey is denk ik het lekkerste en meest malse vlees wat ik ooit in NL heb gekocht.”
 
“Goed vlees en de kinderen vinden het er leuk. Verder lekkere zelfgemaakte taartjes”
 
“De Buytenhof is gezellig en informeel.  De winkel met biologisch fruit, groente en vlees van eigen vee is ook fantastisch.”
  
 
 
 
 

Veel gestelde vragen over vlees van de boer

Is er ook los vlees of vleeswaren te koop in de boerderijwinkel?
Jazeker, er is regelmatig vlees en vleeswaren van rund en varken te koop in de boerderijwinkel. 

Komen de dieren buiten? 
De dieren hebben veel bewegingsruimte en lopen het grootste deel van het jaar buiten.

Wordt er antibiotica gebruikt of andere medicatie?
Nee, de dieren krijgen standaard geen antibiotica of andere medicatie toegediend. 

Verkopen jullie ook wild bij de Buytenhof?
In de boerderijwinkel is een klein assortiment wild van Het Wildhuys te koop. Tijdens de kerstperiode is er wild te bestellen via onze nieuwsbrief

Hebben jullie recepten?
Yes, een  heerlijk beenham recept hebben wij voor je gemaakt. Laat je ons weten als je het maakt?

 

pure producten van eigen land in de boerderijwinkel

In de boerderijwinkel vind je pure, verse en lokale producten, wisselend per seizoen. Naast vlees vindt je er groenten, fruit, verse kruiden, jams & chutneys. Alles komt zoveel mogelijk van ons eigen land. We streven naar weinig voedselkilometers. 

Je vindt bij bij ons dus zoveel mogelijk gezonde, ambachtelijke en pure producten uit onze omgeving.  Bij voorkeur met een mooi maatschappelijk verhaal.

Je bent van harte welkom in de boerderijwinkel van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 –  17.00 uur.  Je bent van harte welkom!

Kom het boerenleven proeven in de theeschenkerij

In de theeschenkerij de Buytenhof kun je heerlijk lunchen, een kopje koffie drinken of genieten van een boeren high tea. We werken met pure producten van de boerderij. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams en chutneys komen zoveel mogelijk van ons eigen land. En dat is te proeven. 

De gerechten wisselen met de seizoenen mee en onze heerlijke huisgemaakte taarten en cakes zijn inmiddels beroemd. Onze zorggasten werken mee in de theeschenkerij, zowel in de keuken als in de bediening. 

Vanaf de lente tot aan de nazomer is het heerlijk vertoeven op ons terras. Aan het terras ligt de afgesloten speelwei waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl je vanaf het terras een oogje in het zeil houdt. 

Je bent van harte welkom van dinsdag tot en met zaterdag van 9-17 uur.

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven