Pompoenboerderij zuid holland - De Buytenhof
pompoenboerderij zuid holland

pompoenboerderij zuid holland

Pompoenboerderij zuid holland

Zelf pompoen oogsten op dé pompoenboerderij van zuid holland? Of een creatieve pompoenworkshop volgen? Dit doe je op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Puur oogstgeluk, dichtbij Rotterdam.

Jaarlijks kun je pompoen oogsten in september. Let op: dit kan wisselen per jaar afhankelijk van de weersomstandigheden. In 2023 is het pompoen oogsten voorbij.

 Ook is er een bloemenpluktuin, een aardbeienpluk, appelpluk en een jaarlijkse oogstdag. Op deze pagina lees je er alles over. 

Op de hoogte blijven van de data dat de pluk start? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zelf pompoenen plukken

Op de leukste pompoenboerderij van zuid holland oogst je zelf pompoenen. De pompoenen worden geteeld zonder bestrijdingsmiddelen. Oogsten is meestal rond september en oktober. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer de oogstdag is. Of volg ons op instagram en facebook

Op de boerderij oogst je zelf pompoen in het land. Met bewegwijzering staat aangegeven waar het pompoenveld zich bevindt. Je oogst zelf zoveel pompoen als je wilt en rekent af op gewicht. Tip: het kan modderig zijn in het veld, trek dus goede schoenen of laarzen aan. 

Tijdens de pompoen periode serveren we in theeschenkerij gerechten met pompoen. Zoals pompoensoep, pompoencheesecake of wat dacht je van een heerlijke pompoenbrownie? 

Oogstdag op de pompoenboerderij Zuid Holland

Op de jaarlijkse oogstdag raap je aardappelen en pluk je pompoenen. De oogstdag is meestal in september. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer de oogstdag is. Of volg ons op instagram en facebook

De oogstdag is een leuk, smakelijk en educatief uitje voor het hele gezin. Je raapt de aardappelen zelf uit de grond. De aardappels kun je daarna wassen en snijden, de boer bakt er vervolgens heerlijke patat van. Verser dan vers, geniet je van heerlijke patat die je zelf geoogst hebt. 

Kom je langs op boerderij de Buytenhof? Je bent van harte welkom om het boerenleven te ontdekken, proeven en beleven.

Pompoen workshops

Een echte herfstactiviteit is het volgen van een creatieve pompoenworkshop. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer de workshops zijn. Of volg ons op instagram en facebook

Tijdens de pompoenworkshops ga je zelf aan de slag om een leuk stukje te maken van pompoen. Alle materialen hebben wij vast voor je verzameld en komen zoveel mogelijk van eigen boerderij. 

De workshops zijn voor jong en oud en duren zo’n 45 minuten. Is je kindje nog klein? Dan mag je als ouder/oma/begeleider helpen. Reserveren voor de workshops is verplicht. 

Veelgestelde vragen over pompoen oogsten

Vanaf wanneer kun je pompoen oogsten?
Meestal zijn pompoenen rijp vanaf september. In de nazomer oogst je pompoenen. Het hangt van de weersomstandigheden af wanneer de pompoen exact rijp is. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden wanneer de pompoenen rijp zijn. 

Hoe veel kost het pompoen oogsten?
Je rekent wat je oogst af op gewicht.

Kan ik met de kinderwagen in het pompoenenveld?
Het is af te raden om met de kinderwagen in het pompoenveld te rijden. De ondergrond is zanderig en er liggen pompoenen waardoor je er niet doorheen kan. Ook kan het modderig zijn. 

Pluk appels en peren op de boerderij

In september en oktober pluk je appels en peren in de boomgaard. Wanneer de appels en peren rijp zijn is het een gezellige drukke tijd op de boerderij. 

Je plukt o.a. de rassen Delcorf, Elstar, Jonagold en Goudreinet appels. Perenrassen zijn Doyenne de Comice en Conference. Je rekent af op gewicht. 

Via de nieuwsbrief en de social kanalen op instagram en facebook lees je wanneer de plukperiode start en op welke dagen en tijden je welkom bent om te komen plukken. 

Na het plukken plof je neer op het heerlijke terras met aangrenzende speelwei van de theeschenkerij voor een kop koffie met verse appeltaart of een lekkere lunch. 

De bloemen pluktuin

Gedurende het bloemen seizoen, meestal van juni tot en met september pluk je een bos vrolijke bloemen in de bloemen pluktuin. Let op:  wanneer de bloemenpluktuin open gaat verschilt per jaar. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort wanneer de bloemenpluktuin open gaat. 

De bloemen pluktuin bevat meer dan 60 verschillende soorten bloemen. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. Door de grote diversiteit aan bloemen, welke allemaal op hun eigen moment in bloei staan, kun je het hele bloemenseizoen een mooie bos plukken. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. 

Zelf aardbeien plukken

Drie weken per jaar hebben we aardbeien in de pluktuin. Wanneer de zomerkoninkjes rijp zijn kun je ze zelf komen plukken. Hoe leuk is dat!

De aardbeien rijpen meestal rond eind mei of begin juni. Wanneer exact hangt af van de weersomstandigheden in het voorjaar. Abonneer je op de nieuwsbrief en hoor als eerste wanneer de aardbeien rijp zijn. 

De aardbeien groeien op een bedje van stro en zijn onbespoten en zonder chemische middelen geteeld. Puur natuur dus en dat proef je! 

Geen zin om zelf te plukken? De aardbeien zijn ook verkrijgbaar in de boerderijwinkel. In de winkel vind je ook huisgemaakte jams en chutneys wisselend per seizoen en de beroemde buytenhof appel en perensappen. 

Kom langs op de pompoenboerderij

Op deze pagina heb je alles kunnen lezen over pompoenen, waar je ze zelf kunt oogsten en over pompoenworkshops. Je bent van harte welkom om het boerenleven te komen ontdekken, proeven en beleven. 

Op de hoogte blijven van alle activiteiten op de Buytenhof in Rhoon? Abonneer je op de nieuwsbrief of volg  de Buytenhof op Facebook en Instagram. 

Heb je nog vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier op de website of via onze social kanalen. 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven