Pluktuin zuid holland - De Buytenhof
pluktuin zuid holland

pluktuin zuid holland

pluktuin zuid holland

De leukste pluktuin van zuid holland vind je op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Puur plukgeluk, dichtbij Rotterdam.

Per seizoen wisselt het wat je kunt plukken. Aardbeien zijn meestal rijp rond juni. Appels en peren pluk je in september en oktober in de boomgaard. En de bloemenpluktuin is geopend van mei t/m oktober. Let op: dit kan wisselen per jaar afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Op deze pagina lees je wat je allemaal kunt plukken in de leukste pluktuin van zuid holland! Op de hoogte blijven van de data dat de pluk start? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.  

pluk appels en peren

In september en oktober pluk je appels en peren in de leukste pluktuin van zuid holland. Wanneer de appels en peren rijp zijn is het een gezellige drukke tijd op de boerderij. 

Je plukt o.a. de rassen Delcorf, Elstar, Jonagold en Goureinet appels. Perenrassen zijn Doyenne de Comice en Conference. Je rekent af op gewicht. 

Via de nieuwsbrief en de social kanalen op Instagram en Facebook lees je wanneer de plukperiode start en op welke dagen en tijden je welkom bent om te komen plukken. 

Na het plukken plof je neer op het heerlijke terras met aangrenzende speelwei van de theeschenkerij voor een kop koffie met verse appeltaart of een lekkere lunch. 

bloemen pluktuin

Bloemen mogen natuurlijk niet ontbreken in de pluktuin van zuid holland. Gedurende het bloemen seizoen, meestal van juni tot en met september pluk je een bos vrolijke bloemen. 

Let op:  wanneer de bloemenpluktuin open gaat verschilt per jaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort wanneer de bloemenpluktuin open gaat. 

De bloemen pluktuin bevat meer dan 60 verschillende soorten bloemen. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. Door de grote diversiteit aan bloemen, welke allemaal op hun eigen moment in bloei staan, kun je het hele bloemenseizoen een mooie bos plukken. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. 

aardbeien plukken

Drie weken per jaar zijn er aardbeien in de pluktuin. Wanneer de zomerkoninkjes rijp zijn kun je ze zelf komen plukken. Hoe leuk is dat!

De aardbeien rijpen meestal rond eind mei of begin juni. Wanneer exact hangt af van de weersomstandigheden in het voorjaar. Abonneer je op de nieuwsbrief en hoor als eerste wanneer de aardbeien rijp zijn. 

De aardbeien groeien op een bedje van stro en zijn onbespoten en zonder chemische middelen geteeld. Puur natuur dus en dat proef je! 

Geen zin om zelf te plukken? De aardbeien zijn ook verkrijgbaar in de boerderijwinkel. In de winkel vind je ook huisgemaakte jams en chutneys wisselend per seizoen en de beroemde buytenhof appel en perensappen. 

oogstdag

Een maal per jaar organiseren we de oogstdag. Op de oogstdag raap je aardappelen en pluk je pompoenen. De oogstdag is meestal in september. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer de oogstdag is. 

De oogstdag is een leuk, smakelijk en educatief uitje voor het hele gezin. Je raapt de aardappelen zelf uit de grond. De aardappels kun je daarna wassen en snijden, de boer bakt er vervolgens heerlijke patat van. Verser dan vers, geniet je van heerlijke patat die je zelf geoogst hebt. 

Kom je langs in de leukste pluktuin van zuid holland? Je bent van harte welkom om het boerenleven te ontdekken. 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven