Peren plukken - De Buytenhof
Peren plukken

peren plukken

peren plukken

Peren plukken in Zuid Holland doe je op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Puur plukgeluk, dichtbij Rotterdam.

In september en oktober pluk je zelf peren op de boerderij. Wanneer de pluk exact start hoor je als eerste via de nieuwsbrief

Ook is er een bloemenpluktuin, een aardbeienpluk, een jaarlijkse oogstdag en zijn er regelmatig leuke workshops op de boerderij. Op deze pagina lees je alles over de perenpluk. 

hoe werkt het peren plukken?

  • De perenpluk van 2023 is voorbij 
  • Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Oude Weg of langs de dijk
  • Er is een grote fietsstalling indien je op de fiets komt
  • Je volgt de bordjes op de boerderij naar de boomgaard
  • Je pakt een mandje in de boomgaard
  • Je volgt de plukinstructies voor het beste plukresultaat
  • Je rekent af op gewicht bij het huisje in de boomgaard
  • Met pin betalen is mogelijk
  • Zondag en maandag zijn we gesloten

veelgestelde vragen over peren plukken

Wanneer start de perenpluk?
De perenpluk start meestal begin september. Wanneer de peren rijp zijn en de pluk exact start is elk jaar verschillend door de weersomstandigheden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort als eerste wanneer de peren rijp zijn. 

Hoeveel kost het perenplukken? 
Je rekent af op geplukt gewicht. Elk jaar wordt de kiloprijs aan het begin van de pluk bekend gemaakt.

Hebben jullie ook stoofperen?
Yes, op de Buytenhof groeien er ook stoofperen. Deze zijn niet voor de zelfpluk. De nieuwe oogst stoofperen zijn in de boerderijwinkel en op de Rotterdamse oogstmarkt op Noordplein (iedere zaterdag) verkrijgbaar. 

Is reserveren nodig? 
Reserveren voor het plukken van peren is niet nodig.

Kan ik ook appels plukken?
Jazeker, naast peren is er ook appelpluk. 

Kan je met de kinderwagen door de boomgaard?
Je kunt met kinderwagen door de boomgaard, het is wel een boomgaard met gras dus heel praktisch is het niet. Echter we zien elk jaar vele kinderwagens in de boomgaard, andere ouders dragen liever. let op: bij slecht weer kan het drassig zijn.

wat klanten zeggen over de pluk

 
“Leuk en gezellig boerderij. Je kan tijdens de plukdag lekker zelfplukken. Een leuke activiteit voor de kids. In de theeschenkerij lekker een kopje koffie met appeltaart is heerlijk.” 

“Altijd weer een feestje als de kinderen zelf appeltjes en peren mogen plukken, om daarna een lekker drankje te doen in de Theeschenkerij en even te spelen in de speeltuin. Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend uitje voor ons.”

“Wonderful place for families and adults to spend a good time and have a nice cup of tea and a pancake after picking apples, pears and collecting flowers. Delicious fresh local products.”

welke soorten peren pluk je op de buytenhof

Op de Buytenhof pluk je 3 verschillende peren rassen. De eerste is Triumph de Vienne, deze is als eerste rijp en noemen we ook wel een ‘zomerpeer’. Hij is heerlijk zoet en sappig.

Daarnaast kun je ook de Conference en Doyenné du Comice peren plukken. Beide zijn heerlijk zoete peren die je in de koelkast nog enkele weken kan bewaren na het plukken.

Stoofperen kan je niet zelf plukken, deze zijn wel te koop in de boerderijwinkel. 

Tip voor heerlijk sappige peren

Wil je heerlijk sappige peren? Leg je net geplukte peren dan even twee dagen in de koelkast en haal ze twee á drie dagen voordat je ze wilt eten eruit. 

Door de overgang van de kou naar je warme keuken gaan de peren afrijpen, ze worden zo sappig en nog zoeter. Kortom genieten!  

stoofperen

Dol op stoofperen? Hoewel ze niet voor zelfpluk beschikbaar zijn, kun je wel genieten van onze verse stoofperen. Je vindt ze in de boerderijwinkel en op de Rotterdamse Oogstmarkt op Noordplein (iedere zaterdag).

Stoofperen zijn een geliefde delicatesse onder Nederlanders. Onze Gieser Wildeman stoofperen, een ras dat omstreeks 1850 werd geïntroduceerd door de heer Wildeman uit Gorinchem, zijn een waar genot. Dit ras is zelfs het meest geteelde stoofperenras in Nederlandse commerciële fruitteelt. Daarnaast telen we ook het bescheiden stoofperenras Saint Rémy.

Of je ze nu vers in onze boerderijwinkel wilt oppikken of liever al bereid in een potje mee naar huis neemt, het is altijd genieten. Kom langs en ontdek de heerlijke smaak van onze stoofperen!

pluk peren op de buytenhof

Wanneer peren rijp zijn is het een gezellige drukke tijd op de boerderij. Je plukt o.a. de rassen Doyenne de Comice en Conference peren. Je rekent af op geplukt gewicht. 

Na het plukken plof je neer op het heerlijke terras met aangrenzende speelwei van de theeschenkerij voor een kop koffie met verse perentaart of een lekkere lunch.

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven