Vlees van de boer: duurzaam en zonder onnodige toevoegingen - De Buytenhof
We praten je graag bij

Nieuws

/ 01

Vlees van de boer: duurzaam en zonder onnodige toevoegingen

Vlees van de boer

Vlees van boer

Op de Buytenhof verkopen wij vlees van de boer. Wij hebben op de boerderij runderen en  verschillende soorten varkens. Er zijn Mangalitza varkens en varkens van het ras Hollands landvarken.

Mangalitza varkens komen oorspronkelijk uit Hongarije en het is een vet varken. Het witte vet en gemarmerde vlees is een ware delicatesse. De Hollands landvarkens zijn minder vet en hebben mooi roze vlees. Van het varkensvlees laten wij de lekkerste vleeswaren maken zoals beenham, rauwe ham en buikspek. Bij de slager wordt het vlees vacuüm verpakt, wij verkopen het vlees zowel vers als ingevroren.

In de wei van de Buytenhof lopen in de zomer jonge stiertjes. Deze runderen zijn van collega veehouder Addy Kool. Het bedrijf van Addy bevindt zich in de Hoeksche waard. Zijn runderen lopen met namen op de natuurweides in “het Oude land van Strijen”.  Zo’n tien keer per jaar brengt Addy voor ons een stiertje naar de slager. Het rundvlees verkopen wij in pakketten. Via onze nieuwsbrief kun je de pakketten reserveren. Ook verkopen wij het rundvlees los in de boerderijwinkel.

Duurzaam vlees van boerderij de Buytenhof
✓ De dieren lopen het grootste gedeelte van het jaar buiten en hebben veel ruimte
✓ Ze worden niet behandeld met antibiotica, hormonen of andere kunstmatige toevoegingen
✓ Jongen worden niet direct weggehaald bij hun moeder

Wij verkopen het vlees in de boerderijwinkel en via vleespakketten.  Schrijf je in op onze nieuwsbrief en hoor als eerste wanneer er nieuwe vleespakketten beschikbaar komen. Vervolgens kun je de vleespakketten bestellen per e-mail.

De verschillende rundvleespakketten van de boerderij

Het eerste pakket A bevat ca. 10 kilo vlees waaronder gekruide rollade, baklappen, braadlappen, rundergehakt, hamburgers, rundersaucijs, biefstuk, poulet en draadjes vlees (riblap of sucade). Dit pakket kost slechts 116.00

Pakket B de luxe bestaat uit ca. 5 kilo vlees, waaronder entrecote, biefstuk, tournedos, draadjesvlees (riblap of sucade), rundergehakt en hamburgers. Voor dit luxe pakket betaal je slechts  98,00

Tenslotte bevat pakket C bevat 2,8 kilo vlees waaronder baklappen, braadlappen, rundergehakt, hamburgers, rundersaucijs en biefstuk. Dit pakket kost  38,75.

Bestel vlees van de boerderij

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de vleespakketten.

Scroll naar top