Vacature meewerkend zorgbegeleider - De Buytenhof
We praten je graag bij

Nieuws

/ 01

Vacature meewerkend zorgbegeleider

Vacature meewerkend zorgbegeleider

Vacature meewerkend zorgbegeleider

Update: de vacature is inmiddels gesloten.
Op zorgboerderij de Buytenhof hebben wij een vacature meewerkend zorgbegeleider voor 24 uur. Je omgeeft je graag met mensen, houdt van buiten zijn en je eindigt de dag met een grote glimlach als één van de zorggasten iets nieuws heeft geleerd. In een groepje met 6 à 7 zorggasten stroop je dagelijks de mouwen op voor klusjes om en in De Buytenhof. Daarbij ligt jouw focus op het groeiproces van de zorggasten. Je ziet wat ze nodig hebben, neemt de tijd om ze te leren kennen en haalt er voldoening uit om ze een nieuwe vaardigheid te leren.

 

Persoonlijke begeleiding: samen met de zorggasten spreek je persoonlijke leer- en gedragsdoelen af. Denk aan vaardigheden zoals zelfstandig afwegen, een tosti maken of leren om een gesprek te voeren. Onze zorggasten functioneren goed in een groep, hebben een verstandelijke beperking en een wisselend denkniveau. Jij daagt ze precies genoeg uit, creëert rust en ruimte en neemt initiatief. De zorggasten voelen zich prettig in jouw omgeving. Voor hun ouders, verzorgers, en begeleiders ben jij het aanspreekpunt.

 

Meewerken op De Buytenhof

Op De Buytenhof verveel je je nooit. Het is een zorgboerderij, landbouwbedrijf, winkel én horecazaak in één. Samen met je twee directe collega’s coördineren jullie de werkzaamheden. De ene dag trek je er met de zorggasten op uit om de moestuin te onderhouden en de andere keer ondersteunen jullie de winkel en theeschenkerij. Tijdens deze klusjes stuur je de zorggasten aan op hun leerdoelen en werk je mee. Na een tijdje ken je De Buytenhof zo goed dat je klusjes ziet liggen nog voordat het gevraagd is. Die pak je op, initiatief nemen is je tweede natuur.

 

De favoriete klussen van onze zorggasten

Onze zorggasten genieten van het werk op De Buytenhof. Dit zijn hun favoriete klussen:

– Buitenklusjes: in de moestuin werken, zaaien, planten oogsten, grasmaaien, onkruid wieden, kippen verzorgen en de winkel aanvullen.

– Binnenklusjes: afwegen van meelmengels, maken van soep- appeltaartpakketten, etiketten plakken, wassen en strijken van gastendoeken uit de Theeschenkerij.

 

Plek in de organisatie

Samen met twee andere zorgbegeleiders vorm je het zorgteam voor circa 25 zorggasten. Jullie zijn zelfsturend met één teamleider en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Als zorgteam kunnen jullie rekenen op de steun van vrijwilligers en stagiaires, deze worden aangestuurd door de zorgbegeleider waar op dat moment mee wordt samengewerkt.

 

Collega’s

Hoewel je een doener bent die goed zelfstandig werkt, houd je ervan om mensen om je heen te hebben. Op De Buytenhof begroet je naast je twee teamleden, dagelijks je collega’s uit de theeschenkerij, de winkel, de boer en de vrijwilligers. Op De Buytenhof werken we allemaal samen in een informele werksfeer waar veel ruimte is voor zelfontwikkeling- en ontplooiing.

 

Functie vereisten, je hebt:

· minimaal kennis op deskundigheidsniveau 3.

· Behoefte aan ontwikkeling en volgt graag extra scholing binnen jouw vakgebied;

· Een BHV-diploma en volgt jaarlijks de bijscholingscursus;

· Kennis van het kwaliteitssysteem voor zorgboerderijen;

· Kennis van het zorgregistratiesysteem Zilliz van Landmercplus.

 

Interesse?

Spreekt de functie je aan? Wij bieden je een informele werksfeer met enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. Binnen de organisatie is er veel ruimte om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Wij faciliteren je graag bij het volgen van relevante cursussen. Heb je nog vragen of wil je direct solliciteren? Stuur je cv en motivatie voor 11 december naar Wiard Visser via wiard@debuytenhof.nl.

 

De vacature is inmiddels gesloten.

Acquisitie nav deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Scroll naar top