Pompoen van de boerderij - De Buytenhof
We praten je graag bij

Nieuws

/ 01

Pompoen van de boerderij

Pompoen boerderij

Pompoen van de boerderij

Op dit moment hebben wij pompoenen op de boerderij! Pompoen is een typische herfstgroente en zeer veelzijdig. Zowel in hartige als in zoete gerechten is het een heerlijke groente. Wist je dat pompoen familie is van de komkommer en de meloen? De pompoen van de boerderij is van het Hokkaido type.  Op de boerderij telen we pompoen zonder bestrijdingsmiddelen.

 

De pompoenen oogsten we door ze van de plant te snijden, daarna leggen we ze neer neer op lange rijen en laten we ze even drogen. Met de treintjes die we ook gebruiken bij de oogst van de appels en peren rijden we vervolgens langs de rijen en laden we de pompoenen op. De oogst doen we volledig met de hand dit is goed voor de pompoenen, maar vergt een sterke rug van de oogsters! De pompoenen slaan we op in een geïsoleerde ruimte bij een temperatuur van 11 graden. Hierdoor blijft kwaliteit maandenlang goed.

 

Het verschil tussen oranje en groene pompoen

Wij krijgen geregeld de vraag wat het verschil is tussen oranje en groene pompoenen, leuke vraag! De groene pompoenen zijn van het ras “Sweet mama” en zoals de naam al doet vermoeden is deze wat zoeter dan de oranje en is daarom zeer geschikt voor in zoete baksels zoals pompoencheesecake, pompoenbrownies, pompoenmuffins en pompoenpancakes. Van de oranje pompoen telen we verschillende rassen zoals Amoro en Orange Summer, deze pompoenen hebben een romige noot-achtige smaken. Wij gebruiken de oranje pompoene vaker in hartige gerechten zoals in soep, een stoof, pasta of curry.

Onze pompoenen zijn verkrijgbaar in onze boerderijwinkel, bij Rechtstreex Rotterdam en bij Polak’s Tuinderij. In onze boerderijwinkel verkopen we ook maaltijdtasjes met pompoen, zoals pompoensoep.  In 1 tasje vind je alle ingrediënten en het recept om wat lekkers te maken. Tip: ook leuk als cadeautje!

In de theeschenkerij serveren we graag zoveel mogelijk producten van ons eigen land. In de herfst vind je daarom diverse heerlijke pompoengerechten bij ons op de kaart. Kom je proeven?

Pompoen is een gezonde groente. Ze bevatten weinig calorieën en veel vezels. Pompoenen zijn rijk aan vitamine A en C en bevatten de mineralen calium, magnesium, ijzer en zink. Je kunt pompoen dus met recht een superfood noemen.

Scroll naar top