Lokale honing van de imker - De Buytenhof
We praten je graag bij

Nieuws

/ 01

Lokale honing van de imker

Honing van boerderij de Buytenhof

Op de Buytenhof hebben wij lokale honing van de imker. De honing is puur en koud geslingerd en per seizoen anders. Imker Aart van Bokkem zorgt goed voor zijn bijen. Hij geeft ze geen antibiotica om ze te beschermen tegen ziekten en gebruikt geen chemische middelen om ze weg te jagen bij de raten. Ze worden zachtjes met een veer weggeveegd.

Honing wordt ook wel het vloeibare goud genoemd. Wist je dat ieder seizoen de honing weer anders smaakt? Dit heeft te maken met de bloemen, die op dat moment bloeien. Zo smaakt de voorjaarshoning naar appel en perenbloesem en de zomerhoning naar klaver, paardenbloemen en andere zomerbloemen. De honing die te koop is in de supermarkten smaakt het hele jaar door hetzelfde. Dit komt doordat alle honingsoorten met elkaar worden vermengd. Dagelijks een theelepel honing van een boerderij in de buurt kan verlichting bieden bij hooikoortsklachten. Door de kleine beetjes honing wen je aan de pollen uit de regio en kan dat de allergische reactie op de pollen helpen te verminderen.

  • De Buytenhof honing is puur en koud geslingerd
  • Met de aankoop van lokale honing van de imker steun je kleinschalige imkers
  • Lokale honing heeft weinig voedselkilometers en dat is goed voor de CO2 afdruk

Wil je graag lokale honing van de imker proeven? In de Boerderijwinkel koop je de pure koud geslingerde honing van de Buytenhof bijen. De boerderijwinkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9 – 17 uur. Je bent van harte welkom!

Scroll naar boven