Lente uitje: bloesemwandeling door de boomgaard - De Buytenhof
We praten je graag bij

Nieuws

/ 01

Lente uitje: bloesemwandeling door de boomgaard

Bloesemwandeling door de boomgaard

Beleef de lente met de bloesemwandeling door de boomgaard op de Buytenhof! Op dit moment komt de appel en peren boomgaard zachtjes aan in bloei. Elke dag dat de zon schijnt komen er meer bloemen. Samen met de zorggasten hebben we een leuke en leerzame wandeling uitgezet. Geschikt voor jong en oud. Haal een formulier met opdrachten in de winkel en laat je verrassen tijdens de magische bloesemwandeling. In de boomgaard vind je diverse bordjes om foto’s mee te maken, ze zijn gemaakt door onze creatieve zorggasten.

  • De bloesemwandeling is gratis
  • Alleen toegankelijk tijdens de openingstijden van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. Op Koningsdag zijn we gesloten.
  • Reserveren is niet nodig
  • Haal een formulier met de route en opdrachten op in de boerderijwinkel
  • De boomgaard is groot genoeg om voldoende afstand te houden
  • De wandeling is ongeveer één kilometer
  • Deel je foto’s en tag @debuytenhof op instagram, wij vinden het superleuk om jullie foto’s voorbij te zien komen.
  • De bloesemperiode duurt zo’n 2,5 week, wacht dus niet te lang

Vanaf woensdag 28 april is het terras open! Reserveren voor het terras is alleen ter plekke mogelijk. To go blijven we warme dranken, Buytenhof sappen, ijsjes en taartjes serveren. Uiteraard is de boerderijwinkel geopend en ben je van harte welkom!

Tijdens de bloesemperiode is de boomgaard op haar mooist. De bijen zoemen in het rond om de bloemen te bevruchten zodat er straks appels en peren aan de bomen kunnen gaan groeien. Op 6, 7 en 8 mei is er in de schuur een Bijen expositie (gratis) van 10.00-16.00 uur en op zaterdag tot 14.00 uur. Vrijwilligers vertellen over het werk van de bijen de bestuiving. Wist je dat er wel 350 soorten bijen zijn en ze vaak hele grappige namen hebben zoals de grijze rimpelrug?

Kom je langs voor een lente uitje: de bloesemwandeling door de boomgaard?

Scroll naar top