Hoe gezond zijn pompoenen? - De Buytenhof
We praten je graag bij

Nieuws

/ 01

Hoe gezond zijn pompoenen?

Hoe gezond zijn pompoenen?

Hoe gezond zijn pompoenen?

In dit artikel geven we je antwoord op de vraag ‘Hoe gezond zijn pompoenen?’ Pompoen is een favoriet van velen. Daarnaast zijn pompoenen ook heel gezond. Ze bevatten weinig calorieën en veel vezels. Pompoenen zijn rijk aan vitamine A en C en bevatten de mineralen calium, magnesium, ijzer en zink. Je kunt pompoen dus met recht een superfood noemen.

Wist je dat pompoen familie is van de komkommer en de meloen? De pompoen op boerderij de Buytenhof is van het Hokkaido type.  Op de boerderij telen we pompoen zonder bestrijdingsmiddelen. Een paar weekenden per jaar oogst je zelf pompoen op de boerderij.

Kom pompoen oogsten op de boerderij

 

Op dit moment hebben wij pompoenen op de boerderij! Pompoen is een typische herfstgroente en zeer veelzijdig. Zowel in hartige als in zoete gerechten is het een heerlijke groente. Wist je dat pompoen familie is van de komkommer en de meloen? De pompoen van de boerderij is van het Hokkaido type.  Op de boerderij telen we pompoen zonder bestrijdingsmiddelen.

De pompoenen oogsten we door ze van de plant te snijden, daarna leggen we ze neer neer op lange rijen en laten we ze even drogen. Met de treintjes die we ook gebruiken bij de oogst van de appels en peren rijden we vervolgens langs de rijen en laden we de pompoenen op. De oogst doen we volledig met de hand dit is goed voor de pompoenen, maar vergt een sterke rug van de oogsters! De pompoenen slaan we op in een geïsoleerde ruimte bij een temperatuur van 11 graden. Hierdoor blijft kwaliteit maandenlang goed.

Buytenhof pompoenen zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel, bij Rechtstreex Rotterdam en bij Polak’s Tuinderij. In de boerderijwinkel verkopen we ook maaltijdtasjes met pompoen. Bijvoorbeeld  pompoensoep.  In 1 tasje vind je alle ingrediënten en het recept om wat lekkers te maken. Tip: ook leuk als cadeautje!

Scroll naar boven