Met kerst in aantocht hebben wij 2 heerlijke beenham recepten van de boerderij voor jullie. Eet smakelijk!
Recept beenham met honingmosterd uit de oven
Dit beenham recept is voor 2-3 personen. De bereidingstijd is zo’n 50 minuten.
- 500 g beenham van de Buytenhof
- 2 el lokale honing
- 2 el grove mosterd
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes tijm
Zo maak je het:
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 175-180 graden. Maak met een scherp mes inkepingen in het vlees zodat er een ruitmotief ontstaat. Neem een mengkommetje en meng hierin 2 flinke el grove mosterd met 2 flinke el honing, 2 geperste teentjes knoflook en de blaadjes van 2-3 takjes tijm. Meng grondig door elkaar. Bestrijk de beenham rondom met de honing-mosterd marinade en plaats in het midden van de voorverwarmde oven. Bedruip de beenham elke 10-15 minuten met de vrijgekomen marinade. De beenham moet totaal circa 45 minuten in de oven. Snijd de beenham in dunne plakken en serveer met bijvoorbeeld aardappelkroketjes en een groente naar keuze.
Recept beenham met cranberrysaus van de boerderij
Dit beenham recept is voor 2-3 personen. De bereidingstijd is zo’n- 50 minuten.
Ingrediënten:
- 500 gram beenham van de Buytenhof
- 50 g boter
- 200 ml port
- 175 g suiker
- Snufje kruidnagelpoeder
- Rasp van een kwart citroen
- 200 gr verse bio cranberries
Zo maak je het:
Bak de beenham in de boter rondom bruin en laat verder garen in de oven volgens de verpakking. Breng intussen de suiker met de port aan de kook totdat de suiker is opgelost. Voeg de cranberries toe en laat koken tot ze open knappen. Serveer de beenham met de cranberry-portsaus. Erg lekker om te combineren met spruiten en aardappelkroketjes.
Uiteraard zijn alle ingrediënten te verkrijgen in de boerderijwinkel van de Buytenhof.