Appels en peren plukken op woensdag, vrijdag en zaterdag - De Buytenhof
We praten je graag bij

Nieuws

/ 01

Appels en peren plukken op woensdag, vrijdag en zaterdag

Appels en peren plukken

De nazomer is de tijd van de nieuwe appel en perenoogst en dus kun je op de Buytenhof appels en peren plukken! Boer Wiard Visser “Een educatief uitje voor kinderen. Leuk en leerzaam om te zien hoe appels groeien in de boom, ze zelf te plukken en er vervolgens een heerlijke appelmoes of appeltaart van te maken.”

Op dit moment kunnen Elstar en Goudreinet appels en Doyenne du Comice peren geplukt worden. Elstar en Goudreinet appels zijn heerlijk om te verwerken tot appeltaart of appelmoes en ook smakelijk om uit de hand te eten.

Het groeiseizoen was voor de appels en de peren best uitdagend. Met nachtvorst tijdens de bloei, een hagelbui in mei en een extreem droog voorjaar hebben de bomen heel wat moeten doorstaan. Met name de peren zijn wat kleiner gebleven dan vorig jaar, maar de smaak is er zeker niet minder om!

Appels en peren plukken

 

Er is zelfpluk op woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 – 16.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. De meest actuele informatie over de zelfpluk staat op de website en op onze social kanalen, Facebook en Instagram.

Spelregels:

  1. Je plukt het aantal appels en peren wat je wilt en rekent op gewicht af bij het wagentje, pinnen is mogelijk
  2. De prijs is 1,50 per kilo
  3. Wanneer alle mandjes om de appels & peren in te doen op zijn, wacht je even totdat er weer nieuwe zijn. Zo houden we het voor iedereen veilig en overzichtelijk en hoef je niet te reserveren
  4. Denk om ieders veiligheid en zorg voor voldoende afstand van andere bezoekers en onze medewerkers

In de boerderijwinkel vind je alle ingrediënten om de meest heerlijke gerechten met appels en peren te maken. Zo verkopen wij appeltaart en cakemixen, kaneel en koekkruiden. Geen zin om zelf te gaan bakken? Geen probleem, in de theeschenkerij vind je uiteraard huisgemaakte appeltaart met slagroom.

Scroll naar top