Aardappels rapen op de boerderij - De Buytenhof
We praten je graag bij

Nieuws

/ 01

Aardappels rapen op de boerderij

Aardappels rapen op de boerderij

Kom aardappels rapen op de boerderij! Vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus 2020 ben je van harte welkom op de aardappeldagen. De aardappels worden door boer met de rooier uit de grond gelicht en vervolgens kunnen kinderen en volwassenen de aardappels zelf oprapen. Een leerzaam, leuk en educatief uitje voor het hele gezin.

Van de geraapte aardappelen wordt door de boer patat gebakken. Verser kan bijna niet! Let op: we hebben dit jaar geen workshop waar je zelf patat kunt bakken vanwege de Corona maatregelen.

De aardappels zijn van het ras Alouette. Ze hebben een rode schil en geel vruchtvlees. De Alouette is resistent tegen de aardappelziekte phytoftera en kan dus goed worden geteeld zonder chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen. De Alouette is een zeer smaakvolle aardappel, die goed gebruikt kan worden voor koude salades en om te bakken, te grillen met olijfolie, knoflook en rozemarijn of te poffen of frituren.

De aardappeldagen zijn op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus van 9.00 -14.00 uur. We raden je aan zoveel mogelijk op de fiets te komen. Kom je met de auto? Parkeren kan op de parkeerplaats aan de oude weg.

Wil je geen aardappels rapen op de boerderij? Verse oogst aardappels zijn ook verkrijgbaar in de boerderijwinkel. De boerderijwinkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. Je bent van harte welkom om te boerenleven te proeven en te ontdekken.

Op boerderij de Buytenhof is een pluktuin waar je regelmatig eigen fruit kunt plukken, ook worden er diverse creatieve workshops georganiseerd.

Scroll naar boven