Modderwandeling - De Buytenhof
modderwandeling

Modder wandeling

modderwandeling

Loop (kosteloos) de modderwandeling op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Lekker stampen in de modder, dichtbij Rotterdam.

Haal een frisse neus en trek je kaplaarzen aan. Loop de modderwandeling op boerderij de Buytenhof deze winter. Op deze pagina lees je alles over de modderwandeling, de veelgestelde vragen en de ervaringen van klanten. 

Op de hoogte blijven van alle activiteiten zoals pluk en workshops op de boerderij? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek het boerenleven. 

De wandeling

De zorggasten hebben een leuke modderwandeling voor je uitgezet op de boerderij. Trek je kaplaarzen aan, haal een frisse neus en banjer door de modder. 

  • Met de modderwandeling banjer je door de modder 
  • Reserveren is niet nodig
  • Je haalt kosteloos een formulier met de route in de boerderijwinkel
  • Je volgt de bordjes met modderwandeling

veel gestelde vragen

Is er een reservering nodig?
Nee, je hoeft de modderwandeling niet te reserveren.

Kan er een kinderwagen of step mee?
Nee, het is er te modderig voor een kinderwagen of step. 

Zijn kaplaarzen nodig voor de modderwandeling?
Goede laarzen zijn echt aan te raden tijdens de modderwandeling. 

Hoe lang is de modderwandeling?
Ongeveer 1 a 1,5 kilometer lang. 

Kan de hond mee?
De hond kan mee, schoon blijft hij echter niet. Op het erf dien je de hond aan te lijnen.  

 

wat klanten zeggen over de modderwandeling

“Vandaag de modderroute gelopen was geweldig! De kinderen hebben genoten.”

“Leuke ervaring voor klein en groot.”

“Wij komen hier regelmatig voor allerlei leuke en leerzame activiteiten! Daarna even de winkel in om lekkere en gezonde dingen te kopen, overheerlijke koffie met gebak, lunch op het terras en ondertussen vermaken de kinderen zich prima in de speeltuin. Kortom een aanrader voor jong en oud!”

warm op in de theeschenkerij

Na de modderwandeling warm je op in de theeschenkerij van de Buytenhof. Bijvoorbeeld met een kop warme soep, een huisgemaakte tosti of een pannenkoek voor de kids. 

We werken met pure producten van de boerderij. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams en chutneys komen zoveel mogelijk van ons eigen land. En dat is te proeven. 

De gerechten wisselen met de seizoenen mee en onze heerlijke huisgemaakte taarten en cakes zijn inmiddels beroemd. Onze zorggasten werken mee in de theeschenkerij, zowel in de keuken als in de bediening. 

Vanaf de lente tot aan de nazomer is het heerlijk vertoeven op ons terras. Aan het terras ligt de afgesloten speelwei waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl je vanaf het terras een oogje in het zeil houdt. 

voorjaar bloesemwandeling

Loop jij in het voorjaar de  prachtige bloesemwandeling op de boerderij? 

Jaarlijks organiseren onze zorggasten een magische bloesemwandeling in de boomgaard. Met leuke opdrachten voor kinderen. Let op: dit kan wisselen per jaar afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Als eerste horen wanneer de bloesemwandeling start? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. De bloesemwandeling is gratis, je mag de bloesem niet plukken. 

In het voorjaar zijn er een aantal weken dat de boomgaard in bloei staat. Het is een sprookjesachtig tafereel. De bijen zoemen in het rond om de bloemen te bevruchten. Na bevruchting kunnen er appels en peren gaan groeien. 

bloemen pluktuin

Gedurende het bloemen seizoen, meestal van begin juni tot en met september pluk je een bos vrolijke bloemen in de bloemen pluktuin. 

De bloemen pluktuin bevat meer dan 60 verschillende soorten bloemen. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. Door de grote diversiteit aan bloemen, welke allemaal op hun eigen moment in bloei staan, kun je het hele bloemenseizoen een mooie bos plukken. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. 

 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven