Huttentut olie - De Buytenhof
huttentut olie

huttentut olie

wat is huttentut olie?

Huttentut olie is een heerlijke olie gemaakt van de huttentut van eigen land. Uit de huttentut zaden is een romige olie geperst. De huttentutolie smaakt zacht, aards, fris met een vleugje asperge. 

Serveer de olie op een borrelplank waarbij je er een broodje in dipt. Of gebruik de huttentut olie in salades, pesto en vinaigrettes. 

Huttentut olie is te koop in de boerderijwinkel van de Buytenhof en op de Rotterdamse Oogstmarkt. De olie is verkrijgbaar in flesjes van 100 en 250ml. Tip:  origineel om cadeau te geven.

Hieronder lees je meer over het gewas huttentut. 

huttentut van eigen land

Huttentut is één van de duurzame gewassen op de boerderij.  Het is ook een van de oudste Nederlandse cultuurgewassen. Zo’n 2000 jaar geleden werd het al geteeld. Huttentut is familie van de kruisbloemigen en heeft gele bloemen. Op de foto zie je hoe het gewas huttentut eruit ziet. 

Het gewas huttentut is goed voor de biodiversiteit en trekt het veel wilde bijen en andere bestuivers aan. De gele bloemen hebben een flinke hoeveelheid nectar en daar zijn bijen dol op. Goed voor de natuur en de boer dus.

Uit de zaden pers je een heerlijke huttentut olie. 

huttentut olie kopen?

De olie kun je kopen in de boerderijwinkel van de Buytenhof in Rhoon, vlakbij Rotterdam.  Op de wekelijkse oogstmarkt in Rotterdam op Noordplein  kun je huttentut olie proeven en kopen. Huttentut olie is te koop in flesjes van 100ml en 250 ml. 

Elke zaterdag van 10-17 uur staat de Buytenhof met een kraam op de oogstmarkt. Daarnaast is er ook fruit en groenten uit het seizoen. En kun je uiteraard de populaire Buytenhof sappen en jams kopen. 

Op de Oogstmarkt vind je, naast de Buytenhof, vele andere heerlijkheden uit de regio. Veelal gezond en duurzaam. Zodat de afstand van boer tot bord verkleind wordt en de regionale voedselketen versterkt wordt.

Huttentut olie workshops

Regelmatig organiseren we workshops huttentut olie op zorgboerderij de Buytenhof. De workshops zijn onder begeleiding van wildpluk expert & herborist Judith Stivaktas. 

De workshops beginnen met een wandeling waarbij je zelf kruiden plukt. Vervolgens ga je onder begeleiding 1 culinaire olie maken van huttentut olie en geplukte kruiden, 1 welzijn ondersteunende tinctuur persoonlijk op maat voor jou en 1 culinaire azijn met geplukte kruiden. 

Via onderstaande button lees je alle informatie over de workshops, welke data de workshops zijn en boek je direct je plekje voor de workshop. 

boerderijwinkel

Naast huttentut olie vind je in de boerderijwinkel op de Buytenhof producten van eigen land, zoals appels, peren, stoofperen, bio groenten, vlees van eigen vee, eieren van eigen kippen en ook met zorg gemaakte jams, chutneys, honing en appel- en perensap van eigen fruit. 

Regelmatig tref je er nieuwe lokale producten aan zoals Rhoons Blond en bokbier. Gebrouwen door de Vaanbrouwers met gerst van de Buytenhof. 

Ook vind je er lokale producten van andere boerderijen zoals boerenkaas, bakproducten van de Vlaardingse molen en verschillende cranberry producten.

We streven naar weinig voedselkilometers. Daarom vind je in de boerderijwinkel zoveel mogelijk gezonde, ambachtelijke en biologische producten uit onze omgeving. 

huttenut olie als relatiegeschenk?

Op de Buytenhof maken wij duurzame geschenken voor je klanten, relaties of medewerkers. Gedurende specifieke feestdagen zoals Kerst of Pasen, of gewoon zomaar! 

Geschenken met een mooi maatschappelijk verhaal, lokaal en met weinig voedselkilometers. Zo groeit het fruit en groente op de boerderij, wordt het geoogst door de boer met hulp van de zorggasten. Vervolgens wordt er bijvoorbeeld kilo’s peren geschild door zorggasten. De schillen worden gevoerd aan onze varkens. 

Tot slot worden de peren door onze zorggasten onder begeleiding van onze vrijwilligers en medewerkers verwerkt tot heerlijke jams. Kortom mooie duurzame cadeaus, lokaal geproduceerd en met zorg samengesteld!

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven