Fietsroute Rhoon - De Buytenhof
fietsroute rhoon

fietsroute rhooN

fietsroute rhoon

Fiets de polderroute door het Buijtenland van Rhoon vanaf boerderij de Buytenhof in Rhoon. Dichtbij Rotterdam.

Maak je klaar voor een leuke activiteit: een fietstocht door het Buijtenland van Rhoon! Kom  lekker fietsen met het hele gezin in het Buijtenland van Rhoon, geniet van de natuur, eet wat lekkers en luister onderweg naar mooie verhalen over dit eeuwenoude poldergebied. Neem je eigen fiets mee, wij zorgen voor de rest. 

Op de hoogte blijven van alle activiteiten zoals pluk en workshops op de boerderij? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek het boerenleven. 

De route

De fietstocht is 22,5 kilometer lang. Een ingekorte versie is uiteraard ook mogelijk.

Je ontvangt een rugtas vol lekkers en een routekaart om je op weg te helpen. Hierop kun je ook zien, waar je in het veld naar de podcasts kunt luisteren. 

Scan met je mobiel de QR code en de podcast start vanzelf. Onderweg zijn er korte podcasts te beluisteren over de geschiedenis en de toekomst van het Buijtenland van Rhoon. 

Van Vlas, wilde bijen, kipcaravan tot hoogstamfruit. Er valt van alles te ontdekken. Met een korte stop voor iets lekkers en een flesje sap uit eigen boomgaard.

De fietsroute door de polders van Rhoon is een samenwerking met Het Buijtenland van Rhoon

Reserveer de fietsroute

Deelname kost 7,50 per persoon, zowel voor kids als voor volwassenen. Naast een mooie fietstocht door het Buijtenland van Rhoon, krijg je hiervoor een rugzak met smaakvolle producten uit het gebied. Heerlijk voor onderweg!

Reserveer de fietsroute via onderstaand formulier. Let op: de bevestiging email kan in je spam terecht komen. 

Ben je bij de expositie ‘Rotterdam de boer op’ in het Natuurhistorisch museum geweest? Dan ontvang je 1 euro korting op de fietstocht. Je krijgt op vertoon van je expositie kaartje in de boerderijwinkel een euro terug.

Laden...

 

voorjaar bloesemwandeling

Loop jij in het voorjaar de  prachtige bloesemwandeling? 

Jaarlijks organiseren onze zorggasten een magische bloesemwandeling in de boomgaard. Met leuke opdrachten voor kinderen. Let op: dit kan wisselen per jaar afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Als eerste horen wanneer de bloesemwandeling start? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. De bloesemwandeling is gratis, je mag de bloesem niet plukken. 

In het voorjaar zijn er een aantal weken dat de boomgaard in bloei staat. Het is een sprookjesachtig tafereel. De bijen zoemen in het rond om de bloemen te bevruchten. Na bevruchting kunnen er appels en peren gaan groeien. 

bloemen pluktuin

Gedurende het bloemen seizoen, meestal van eind mei tot en met september pluk je een bos vrolijke bloemen in de bloemen pluktuin. 

De bloemen pluktuin bevat meer dan 60 verschillende soorten bloemen. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. Door de grote diversiteit aan bloemen, welke allemaal op hun eigen moment in bloei staan, kun je het hele bloemenseizoen een mooie bos plukken. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. 

 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven