Eetbare bloemenwandeling - De Buytenhof
Eetbare bloemenwandeling op de buytenhof

eetbare bloemen wandeling

eetbare bloemenwandeling

Een eetbare bloemenwandeling op zorgboerderij de Buytenhof onder begeleiding van een wildpluk expert. Wilde bloemen bevatten vele gezonde vitamines en mineralen. Puur plukgeluk, dichtbij Rotterdam.

Op deze pagina lees je wat de eetbare bloemenwandeling inhoudt en kun je je aanmelden.  Ook lees je over de bloemenpluktuin op de Buytenhof. Op de boerderij kun je ook fruit plukken op en er is een heerlijk terras met aansluitende speelwei waar je kunt lunchen. Ook zijn er regelmatig workshops voor kids.  Lees snel verder.

Op de hoogte blijven van alle workshops en wanneer de pluk start? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.  

Hoe werkt de eetbare bloemenwandeling

 • De eetbare bloemenwandeling duurt 3 uur incl. lunch
 • De eetbare bloemenwandeling zijn op
  • Zaterdag 10 juni 10.30
  • Woensdag 28 juni 10.30
  • Woensdag 26 juli 10.30
  • Zaterdag 9 september 10.30
  • Woensdag 4 oktober 10.30
 • Tijdens de eetbare bloemenwandeling leer je over eetbare bloemen 
 • Uiteraard ga je ook zelf eetbare bloemen plukken
 • Je krijgt uitleg van wildpluk expert Judith Stivaktas
 • Je stelt een heerlijke eigen bloementhee samen
 • Na de eetbare bloemenwandeling maak je je eigen bloemenboter, je kiest een Buytenhof salade van de kaart en decoreert deze met je geplukte bloemen. Vervolgens is het smullen van je boerenboterham met bloemenboter en de bloemen salade. 
 • De eetbare bloemenwandeling kost 45,- per persoon 
 • Verzamelen voor de workshop op het erf 

  Hieronder kun je je aanmelden. Let op: je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is. Voor de bevestiging e-mail: check je spamfolder. 

wildpluk expert judith stivaktas

De eetbare bloemenwandeling op de Buytenhof is onder begeleiding van wildpluk expert Judith Stivaktas. Judith is herborist, kok en voedingscoach. 

Judith heeft vanaf jonge leeftijd een passie voor de natuur. Door haar achtergrond als herborist, kok en voedingscoach, weet zij als geen ander welke kruiden je kunt eten, hoe je ze kunt bereiden en wat het effect van de kruiden op je gezondheid is. 

Judith: “Als je door de natuur loopt zal je verbaasd staan van wat er allemaal groeit aan superfood van eigen bodem en hoe je dat kunt verwerken in je eten. Voor mij is op pad in de natuur als een eindeloze reis vol verrijking en verwondering. Een reis waar ik jullie graag in meeneem!”

Judith organiseert met haar bedrijf Natuurlijk Zeker wildpluk & eetbare bloemenwandelingen o.a. op de Buytenhof en heeft daarnaast een biologisch cateringbedrijf ‘De groene peper’. 

Wat klanten zeggen over de eetbare bloemenwandeling

“Vandaag ben ik op een wildplukwandeling geweest met Judith. Het was een leuke leerzame middag met kruidenthee en crackertjes met een heerlijke pesto gemaakt van kruiden. Judith kan veel vertellen van de wilde planten. Het was erg interessant en leerzaam. Voor herhaling vatbaar.”

“Ik heb deelgenomen aan een super leuke, gezellige en leerzame wildplukwandeling van Judith. Ik heb in korte tijd onwijs veel geleerd over wilde planten en Judith verteld ook allemaal leuke weetjes en feitjes over de planten waar we soms ook ruiken en proeven om ze te leren kennen. Ik ga zeker dit jaar weer meedoen en ik zou de wildplukwandelingen van Judith iedereen aanraden!”

“Een wildpluk wandeling met Judith mogen doen. Erg leerzaam en prikkelend om hierin verder onderzoek in te doen. Ook een heerlijke lunch na de workshop gehad.”

ga je mee op eetbare bloemenwandeling?

De wildplukwandeling is op zaterdag 10 juni, woensdag 28 juni, woensdag 26 juli, zaterdag 9 september en woensdag 4 oktober om 10.30 uur. 

Laden...

 

Let op: je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is. Voor de bevestiging e-mail: check je spamfolder. 

 • Aanmelden kan tot 24 uur van te voren
 • Aanmelden binnen 24 uur: stuur een mail naar desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl of er nog plek is voor een lastminute aanmelding
 • Annuleren kan tot 24 uur van te voren, je ontvangt het bedrag uiterlijk binnen 5 werkdagen terug op je rekening

wilde bloemenpluktuin

In de bloemenpluktuin pluk je de mooiste wildboeketten. De bloemenpluktuin van zorgboerderij de Buytenhof heeft ruim 60 soorten bloemen. Het gehele seizoen is er steeds wat anders te plukken. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. 

Het bloemenplukseizoen loopt ongeveer van juni tot en met september. Let op: afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit iets afwijken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de actuele  activiteiten. 

pluk je eigen fruit in de pluktuin

Naast bloemen kun je ook regelmatig fruit plukken op de Buytenhof. Zoals aardbeien rond juni, appels en peren in september en oktober. Tijdens de jaarlijkse oogstdag in september raap je aardappels en pompoenen. Je rekent af op gewicht. 

De oogstperiode is een gezellige en drukke periode op de Buytenhof. Er valt veel te beleven en we organiseren geregeld leuke workshops voor kinderen. 

Geen zin om zelf te plukken? Het fruit is ook verkrijgbaar in de boerderijwinkel. In de winkel vind je ook huisgemaakte jams en chutneys wisselend per seizoen en de beroemde buytenhof appel en perensappen. 

Boederijwinkel en theeschenkerij geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven