Boerderijwinkel zuid holland - De Buytenhof
boerderijwinkel zuid holland

boerderijwinkel zuid holland

boerderijwinkel zuid holland

De leukste boerderijwinkel van zuid holland vind je bij zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Dichtbij Rotterdam. Daarnaast vind je ons elke zaterdag op de Rotterdamse Oogstmarkt op Noordplein. 

Verse producten zoals groenten en fruit van het land, zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel. Ook vind je er o.a. honing van de imker, meel van de molen, boerenkaas, vlees van eigen erf, Rhoons bier en huttentut olie. Met weinig voedselkilometers. Het aanbod wisselt met de seizoenen mee. 

Op deze pagina lees je wat er allemaal verkrijgbaar is in de boerderijwinkel van zuid holland! Op de hoogte blijven van de pluktuin en andere activiteiten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.  

groenten en fruit van eigen land

In de boerderijwinkel van de Buytenhof koop je het hele jaar door groenten en fruit van eigen land. Het aanbod wisselt met de seizoenen mee. 

Zo hebben we appels en peren van diverse rassen. Rond juni zijn er aardbeien van eigen land. In de zomer is er andijvie, verse aardappelen, courgettes en sla. In het najaar smul je van pompoenen en in de winter oogsten we boerenkool. 

Wij streven naar zo weinig mogelijk voedselkilometers. In de boerderijwinkel vind je vele producten van eigen land en andere producten uit de regio. 

fruitsappen & jam

De heerlijke sappen van de Buytenhof zijn gemaakt van eigen fruit en zonder toegevoegde suikers en andere troep. Puur natuur en dat proef je. 

Er zijn verschillende smaken sappen zoals appelsap, perensap, appelperen sap, appelbietensap. De sap verkopen we in verschillende maten, kleine flesjes, 0,75 en 1 liter flessen en saptaps.

Van de fruitoogst maken we samen met onze zorggasten op de boerderij heerlijke jams & chutneys. De smaken wisselen regelmatig met de seizoenen mee.  

vlees van eigen erf

Op de Buytenhof vindt je rund en varkensvlees. Het Hollands landvarken is minder vet en heeft mooi roze vlees. Van het varkensvlees laten wij de lekkerste vleeswaren maken zoals beenham, rauwe ham en buikspek. Bij de slager wordt het vlees vacuüm verpakt, wij verkopen zowel het vlees vers als ingevroren. 

In de wei van de Buytenhof lopen in de zomer jonge stiertjes. Deze runderen zijn van collega veehouder Addy Kool. Het bedrijf van Addy bevindt zich in de Hoeksche waard waar zijn runderen voornamelijk op de natuurweides in “het Oude land van Strijen” lopen. Zo’n tien keer per jaar brengt Addy voor ons een stiertje naar de slager. Het rundvlees verkopen wij in pakketten, via onze nieuwsbrief kun je de pakketten reserveren. Ook verkopen wij het rundvlees in de boerderijwinkel. 

boerderijwinkel assortiment

In de meest uitgebreide boerderijwinkel van zuid holland tref je vele verschillende producten. Bijvoorbeeld:

Rotterdamse oogstmarkt

Elke zaterdag van 10-17 uur staat de Buytenhof met een kraam op de Rotterdamse oogstmarkt op Noordplein. 

In Buytenhof kraam vind je fruit en groenten uit het seizoen. En kun je uiteraard de populaire Buytenhof sappen, jams, chutneys en huttentut olie kopen. 

Op de Oogstmarkt vind je, naast de Buytenhof, vele andere heerlijkheden uit de regio. Veelal gezond en duurzaam. Zo verkleinen we de afstand van boer tot bord en versterken we de regionale voedselketen.

Kom je langs op de zorgboerderij de Buytenhof?

Je bent van harte welkom in de leukste boerderijwinkel van zuid holland! Op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon, vlakbij Rotterdam. 

Op de  Buytenhof proef, ontdek en geniet je van het boerenleven. In de theeschenkerij met terras en aangrenzende speelwei proef je het boerenleven. En er valt nog meer te ontdekken:

Je bent van harte welkom op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9-17 uur. Graag tot ziens!

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven