Zorgappartementen op de Buytenhof - De Buytenhof
zorgappartementen op de buytenhof

de buytenplaats

de buytenplaats: een plek om te 'zijn'

In de Buytenplaats vind je drie zorgappartementen op de Buytenhof in Rhoon. Het is een logeerplek voor mensen met een tijdelijke zorgbehoefte. Dick en Jolanda van der Ent hebben in 2016 zorgappartementen op de Buytenhof, op de lage weide, gebouwd.  

Net zoals De Buytenhof willen zij dat hun woning een plek is waar mensen kunnen genieten van het leven en de rust op het boerenland. Het echtpaar maakt deel uit van de zorggemeenschap van De Buytenhof.

Een plek om te ‘zijn’
Een boerderij is een plek om te ‘zijn’ en om te werken in de boerennatuur. Het samenwerken en samenleven op een boerderij verbindt mensen met elkaar, met de natuur, met zichzelf en voor wie wil: met God. Jolanda: “Eigenlijk zijn we een soort van modern klooster. Vroeger werd er ook voedsel verbouwd in een klooster en boden de broeders en zusters vanuit hun liefde voor God gastvrijheid en zorg aan zieken”.

Voor wie?
Jolanda: “We richten ons op zelfredzame mensen met een zorgbehoefte. Er zijn mensen die tussen wal en schip vallen. Zij zijn officieel te goed voor de zorg, maar hebben wel tijdelijke zorg nodig doordat zij, om wat voor reden dan ook, overbelast zijn geraakt. Dat kan bijvoorbeeld een persoon zijn die er doorheen zit na een lange periode van mantelzorg of mensen die behoefte hebben aan rust en bezinning.” 

zorgappartementen op de buytenhof

Het pand bestaat uit een woning voor het gezin van Dick en Jolanda en een woning met drie zorgappartementen. Deze appartementen hebben een eigen keuken en badkamer en zijn volledig ingericht. Het woonhuis en de appartementen zijn met elkaar verbonden door een prachtige met hout betimmerde wintertuin. Dit is een gemeenschappelijke ruimte, die ook gebruikt kan worden voor allerlei ontmoetingen zoals etentjes, lezingen en muziekavonden.

Mini Buytenhof
De tuin van de Buytenplaats heeft net als de Buytenhof een moestuin, bloementuin en een voedselbosje in aanleg. Gasten mogen meewerken en mee-eten uit de tuin. Jolanda: ”Op de Buytenhof hebben we ontdekt hoe heilzaam het is om samen met je handen in de klei te zitten en je eigen voedsel te verbouwen. Je komt er helemaal van tot rust!”

Informatie
Voor meer informatie over de zorgappartementen op de Buytenhof bel of mail Jolanda van der Ent, tel. 06-38051090 e-mail joolvanderent@debuytenhof.nl

Scroll naar boven