Werkzaamheden zorgboerderij - De Buytenhof
zorgboerderij Buytenhof

werkzaamheden zorgboerderij

werkzaamheden zorgboerderij

Op deze pagina lees je meer over de verschillende werkzaamheden voor zorggasten met dagbesteding op de zorgboerderij. 

Zorggasten werken op verschillende plekken van de zorgboerderij mee. Zowel buiten als binnen. Bijvoorbeeld in de boomgaard of in de keuken van de theeschenkerij. Een deel van de werkzaamheden wisselt per seizoen en er zijn ook terugkerende werkzaamheden. 

werkzaamheden per seizoen

De werkzaamheden op een zorgboerderij wisselen met de seizoenen mee. In het voorjaar zaaien en poten we groenten in de moestuin en zetten we de bloesemwandeling in de boomgaard uit voor onze klanten. 

Wanneer het zomer is oogsten we bloemen en kruiden voor de theeschenkerij, groenten voor in de boerderijwinkel. En we maaien het gras in de speeltuin. 

Herfst betekent oogsten! Meehelpen bij het oogsten van appels en (stoof)peren en klanten helpen bij de zelfpluk met wegen en inpakken. 

In de winter sorteren we het fruit, aardappels en pompoenen. Ook ruimen we het snoeihout uit de boomgaard op. Wanneer het slecht weer is duiken we de houtwerkplaats in en maken creatieve producten voor de duurzame kerstcadeaus. In de kerstperiode helpen zorggasten met het voorbereiden en inpakken van de kerstcadeaus voor bedrijven. 

met zorg gemaakt

Naast de wisselende werkzaamheden per seizoen zijn er ook vaste werkzaamheden op de zorgboerderij. Zoals het rapen van eieren, het schoonmaken van het kippenhok en meehelpen bij het uitmesten van de stal. 

De zorggasten zijn onmisbaar in de voorbereiding voor de theeschenkerij en de boerderijwinkel. Zo helpen zij met het afwegen van kruiden, het plakken van etiketten op sapflessen, jams, chutneys en honing. Het klaarzetten van bestellingen en het wassen van kookschorten en theedoeken. 

Sommige zorggasten werken graag mee in de theeschenkerij met het bakken van taarten, het klaarmaken van lunches en het serveren op het terras. Wanneer de horeca te druk voor iemand is zoeken we rustiger werk dat past. 

groeien in een veilige omgeving

Het Buytenhuis is de locatie voor de zorggasten. Op de benedenverdieping starten we gezamenlijk de dag, drinken we koffie en thee, lunchen we en sluiten we de dag af. Gedurende de dag vinden de werkzaamheden op verschillende plekken op de boerderij plaats, het buytenhuis is de centrale plek waar de zorggasten steeds naar terugkeren. 

Ook werkzaamheden zoals kruiden afwegen en het wassen van de kookschorten en theedoeken doen we in het Buytenhuis. De bovenverdieping is te huur voor vergaderingen en trainingen. De zorggasten helpen in de voorbereidingen en serveren koffie en thee bij de vergaderingen. 

enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden over dagbesteding op boerderij de Buytenhof? We leren je graag kennen! Neem contact met ons op via onderstaand formulier. En kom bijvoorbeeld langs voor een kennismaking en een rondleiding met Sandra Hoogstand, teamleider Zorg.  

Op dit moment is er plek voor nieuwe zorggasten. 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

/ 02

kom kennismaken

Dagbesteding op zorgboerderij de buytenhof

Voor meer informatie over dagbesteding, een kennismaking en rondleiding op onze zorgboerderij kun je contact opnemen via het formulier of via onderstaande gegevens.

Op dit moment is er plek voor nieuwe zorggasten. 


    * verplichte velden

    Scroll naar boven