Over de Buytenhof - De Buytenhof
ontdekt, proef en geniet van het boerenleven

Over de Buytenhof

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

sinds 1896

Op de Buytenhof wordt al vier generaties lang door de zelfde familie geboerd. In 1896 trekt Jan van den Hoek met vrouw en kinderen vanuit Ridderkerk naar Rhoon. In 1911 breekt hij de oude boerderij af en laat er de huidige boerderij bouwen. Het bedrijf wordt voorgezet door twee zoons Johannes en Aart van den Hoek, die het gemengde bedrijf flink uit breiden. In 1965 brand de historische schuur af, maar gelukkig kan het huis gespaard blijven. De schuur word vervangen door de de huidige fruitschuur. De specialisatie die overal in de landbouw plaatsvindt gaat ook aan het bedrijf van de gebroeders van den Hoek niet voorbij. Eerst verdwijnen in de jaren ’80 de melkkoeien en wordt de akkerbouwtak verkleint. Wegens gebrek aan opvolging verdwijnt in de jaren ’90 de akkerbouw helemaal en worden er alleen nog appels en peren geteeld.

Inmiddels is het bedrijf overgenomen door dochter Marianne, haar man Ad en zoon Wiard Visser. De boerderij is sinds 2004 omgevormd tot de sociale en multifunctionele landbouwonderneming. Sindsdien is de missie om mensen gastvrij te ontvangen en ze te laten genieten van al het moois van het land. Er wordt dagbesteding geboden aan volwassenen met een verstandelijke of psychosociale beperking. En vrijwilligers kunnen meewerken. Kortom de Buytenhof blijft volop in ontwikkeling. 

 

de buytenhof in de prijzen

Zeer trots zijn we dat we tweemaal met de boerderij in de prijzen vielen. 

In 2017 is de Buytenhof is door de ANWB jury verkozen tot ‘Het meest maatschappelijke uitje’. 

Een paar jaar eerder won nen we de titel ‘Meest toonaangevend multifunctioneel agrarisch bedrijf van Nederland’.

Geregeld staan we in de media en ontvangen we buitenlandse journalisten en beleidsmakers. Zo werden we genoemd in de Flair, het Algemeen Dagblad, kwam RTV Rijnmond op bezoek en in 2019 ontvingen we een groep Japanse journalisten.

dagbesteding

Zorgboerderij de Buytenhof is een veilige plek, waar mensen met een verstandelijke beperking en of psychosociale problemen kunnen meewerken op de boerderij.

Er zijn tal van mogelijkheden: meewerken in de boomgaard, de moestuin, de bloemenpluktuin, de houtwerkplaats of in de theeschenkerij. Zo kunnen onze zorggasten zinvol en afwisselend werk doen waarin zij zich kunnen ontwikkelen. 

pluktuin

Zelfpluk is een educatief uitje voor kinderen. Leuk en leerzaam om te zien hoe fruit groeit op de boerderij, zelf te plukken en er vervolgens wat lekkers van te maken. 

Ongeveer vijf weken per jaar hebben wij zelfpluk aardbeien, meestal rond eind mei – begin juni. Aardbeien zelfpluk is een feest voor jong en oud! 

Op de boerderij hebben wij een grote boomgaard met appels en peren. Ongeveer vanaf september tot en met half oktober hebben wij zelfpluk appels & peren. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden van de zelfpluk activiteiten en events. 

In de bloemenpluktuin van de Buytenhof kun je zelf een mooi en vrolijk boeket plukken. Je vindt er meer dan 50 verschillende soorten bloemen, in alle kleuren van de regenboog. De bloemenpluktuin is geopend vanaf eind mei tot eind oktober, zolang er voldoende bloemen zijn om te plukken.  

Op de Buytenhof kun je geregeld leuke workhops volgen. Schrijf in je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven onze workshops en events.

theeschenkerij

In de theeschenkerij ‘De smaak van Buyten’ kun je heerlijk lunchen, een kopje koffie drinken of genieten van een boeren high tea. We werken met pure producten van de boerderij. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams en chutneys komen zoveel mogelijk van ons eigen land. En dat is te proeven.

Onze gerechten wisselen met de seizoenen mee en onze heerlijke homemade taarten en cakes zijn inmiddels beroemd.

Vanaf de lente tot aan de nazomer is het heerlijk vertoeven op ons terras. Aan het terras ligt de afgesloten speelwei waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl je vanaf het terras een oogje in het zeil houdt. Je bent van harte welkom!

boerderijwinkel

In de boerderijwinkel vind je pure, verse en lokale producten, wisselend per seizoen. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams & chutneys komen zoveel mogelijk van ons eigen land. 

We streven naar weinig voedselkilometers. Dus verkopen we zoveel mogelijk gezonde, ambachtelijke en pure producten uit onze omgeving.  Bij voorkeur producten met een mooi maatschappelijk verhaal. Bekijk het assortiment van de boerderijwinkel

Je bent van harte welkom in de boerderijwinkel van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 –  17.00 uur. 

vrijwilligerswerk

Op de boerderij werken vele vrijwilligers mee. Op een boerderij is namelijk altijd wat te doen. Denk bijvoorbeeld aan meewerken in de boerderijwinkel, onkruid wieden in de moestuin, klussen in de houtwerkplaats, meehelpen met de oogst binnenhalen of onze zorggasten ophalen en brengen. 

Sommige vrijwilligers komen wekelijks, andere helpen jaarlijks een paar dagen mee. Lijkt het jou leuk om je handen uit de mouwen te steken op de Buytenhof? Neem een kijkje op de pagina van de stichting en meld je aan. 

duurzame (kerst)cadeaus

Geschenken met een mooi maatschappelijk verhaal, lokaal en met weinig voedselkilometers. Op de Buytenhof maken wij duurzame geschenken voor je klanten, relaties of medewerkers. 

Wat onze klanten zeggen:

“Goede verantwoorde pakketten die echt ‘op maat’ worden geleverd door een maatschappelijk betrokken bedrijf”

“Het pakket zag er goed verzorgd uit, lekker verse producten en diverse keren gehoord: the best kerstpakket ever!”

vergaderlocatie

Op de Buytenhof vergader je in de natuur. Natuurlijk vergaderen noemen we dat! 

Onze vergaderlocatie, het Buytenhuis is te huur voor vergaderingen, trainingen, workshops of teambuilding sessies. Natuurlijk vergaderen, terwijl je uitkijkt over de boomgaard is zoveel fijner en zorgt voor een extra dosis inspiratie. Onze zorggasten werken mee om het tot een succes te maken. 

Wat onze klanten zeggen

“Welkome sfeer en ontvangst. Buitenleven met vergadermogelijkheden voor buiten en binnen. Heerlijke zelfgemaakte happen en dranken. Fijne tafels voor buiten in de tuin.”

het buijtenland van rhoon

De Buytenhof is gelegen in het landschapspark ‘Het Buijtenland van Rhoon’. Dit is een gebied van 600 hectare in de polders tussen Rhoon en Barendrecht dat is aangewezen als compensatiegebied voor de Tweede Maasvlakte. Door samen te werken in een coöperatie maken wij samen met collega boeren, natuurorganisaties en recreatieondernemers het gebied aantrekkelijker voor bezoekers. In het Buijtenland van Rhoon telen de boeren niet alleen voor voedselproductie, maar staan de gewassen ook ten dienste van de biodiversiteit. 

Meer informatie over de doelstellingen van de coöperatie en het gebied vind je op de website van het Buijtenland van Rhoon.

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven