Moestuin - De Buytenhof

MOESTUIN

/ 01

In de Moestuin

MOESTUIN OP DE BUYTENHOF

In de moestuin van de Buytenhof vind je een groot deel van het jaar heerlijke groenten, verse kruiden en fruit.

Wat telen we in de moestuin?
In de moestuin vind je onder andere tomaten, bonen, courgettes, palmkool, bieten en pastinaken. Ook groeien er aalbessen en bramen. In onze theeschenkerij verwerken we onze eigen geteelde groenten en fruit tot verschillende heerlijke lunchgerechten, taarten, jams & chutneys. De moestuin wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers én onze zorggasten.

Waar koop je onze groenten?
Verse groenten van onze boerderij verkopen we in onze boerderijwinkel en we staan om de zaterdag op de Rotterdamse Oogstmarkt op Noordplein. Ook leveren we groenten en fruit aan mooie initiatieven zoals Rechtstreex. Zo komen lokaal geteelde groenten rechtstreeks van de boerderij op jouw bord.

Verse Kruiden uit de kruidentuin
In de kruidentuin groeien vele verschillende verse kruiden. Er groeien vele soorten munt, zoals citroenmunt en chocolademunt. Naast munt groeit er onder andere selderij, rozemarijn, koriander, venkel, basilicum, bieslook, platte peterselie en oregano. De kruiden worden uiteraard in onze theeschenkerij gebruikt, zoals voor verse kruidenthee en huisgemaakte pesto.

Kruiden plukken
Je kunt kruiden komen plukken in onze kruidentuin. Het werkt als volgt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel en je oogst de kruiden die je graag wilt, vervolgens reken je af in de boerderijwinkel.  

Scroll naar boven