Dagbesteding op de boerderij - De Buytenhof
Dagbesteding op zorgboerderij Buytenhof

Dagbesteding

/ 01

aandacht voor zorg

Dagbesteding op zorgboerderij de Buytenhof
Dagbesteding op boerderij de uytenhof

Wij bieden dagbesteding op boerderij de Buytenhof aan volwassenen met een verstandelijke beperking en of psychosociale problemen kunnen meewerken op de boerderij. 

Er zijn tal van mogelijkheden: meewerken in de boomgaard, de moestuin, de bloemenpluktuin, de houtwerkplaats of in de theeschenkerij. Zo kunnen onze zorggasten zinvol en afwisselend werk doen waarin zij zich kunnen ontwikkelen.

En dat alles in een veilige omgeving op het boerenland op steenworp afstand van Rotterdam.

Ontmoetingen
Op de boerderij vinden vele ontmoetingen plaats. Bezoekers, zorggasten en vrijwilligers ontmoeten elkaar en werken soms ook samen. Zo integreren onze zorggasten in de samenleving.


Dagbesteding op boerderij de Buytenhof
Onze zorgboerderij is zo ingericht dat de zorggasten leren om zelfstandig te werken. We werken met picto’s, foto’s en werkwijzers. Dagbesteding wordt vergoed uit een PGB. Dit verloopt in nauwe samenwerking met onder andere stichting Pameijer en ASVZ.

Werken op de zorgboerderij
Het werk op een boerderij wisselt per seizoen. In de winter sorteren we het fruit en snoeien we de perenbomen of ruimen het snoeihout op. Ook helpen we bij het uitmesten van de stallen.

Het voorjaar is de tijd voor het zaaien en planten. In de herfst oogsten we de groenten en plukken we het fruit. In de theeschenkerij helpen de zorggasten mee in de keuken of in de bediening: groenten snijden, cake bakken, werken in de spoelkeuken, tafels afruimen. Er is altijd genoeg te doen.

In de boerderijwinkel verkopen we  eigen groenten, fruit en huisgemaakte jams, chutneys, sappen en maaltijdpakketten. In de houtwerkplaats slopen de zorggasten pallets. Van dit hout maken we bijvoorbeeld vogelhuizen, dienbladen en kistjes. Deze producten verkopen we in de Boerderijwinkel. 

Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

/ 02

Informatie over dagbesteding

Dagbesteding op zorgboerderij de buytenhof

Voor meer informatie over dagbesteding op onze zorgboerderij kun je contact opnemen via het formulier of via onderstaande gegevens.


    * verplichte velden

    Scroll naar top