Boomgaard - De Buytenhof
Boomgaard en pluktuin

BoomgaarD

/ 01

pluktuin & boomgaard

Zelfpluk aaardbeien, appels en peren

Op de boerderij hebben wij een grote boomgaard met appels en peren. Ongeveer vanaf september tot en met half oktober hebben wij zelfpluk appels & peren. Dit wisselt per seizoen, de natuur laat zich niet plannen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg onze social kanalen voor het laatste nieuws van de zelfpluk activiteiten.

Zelfpluk appels & peren

In de boomgaard groeien Delcorf, Elstar, Goudreinet en Jonagold appels. Delcorf is de appel die als eerste rijp is. Delcorf appels zijn fris en zoet tegelijk. Heerlijk om te verwerken tot appeltaart of appelmoes. Delcorf appels zijn ook smakelijk om uit de hand te eten. Elstar appels zijn fris zoete appels die je zo uit de hand kunt eten. Goudreinet appels zijn echt moesappels, wat zuurder van smaak en daarmee zeer geschikt om te verwerken in gerechten zoals een vers gebakken appeltaart of cake en appelmoes. Of wat dacht je van een chutney, compote of jam?

Zelfpluk aardbeien

Ongeveer vijf weken per jaar hebben wij zelfpluk aardbeien. Op het aardbeienveld groeien de aardbeien bij ons op de klei met een bedje van stro eronder. De aardbeien worden bij ons niet bespoten. Ze zijn daarom zeer smaakvol. Afhankelijk van het weer in de lente start de aardbeien zelfpluk eind mei of begin juni. Aardbeien zelfpluk is een feest voor jong en oud!

Wat onze klanten zeggen

“De kids vonden het geweldig om verse appeltjes van de bomen te plukken, heerlijk even weg en in de natuur. Een fijne plek!”

“Het is altijd erg leuk om de Buytenhof te bezoeken, zelfs appels en peren plukken of aardappels rapen”

“Fruit plukken is een geweldige activteit om samen met mijn dochter te doen voor een klein prijsje”

“Het is erg leuk en gezellig op de Buytenhof, we hebben een mooie bos bloemen geplukt”

Scroll naar boven