Boerderij - De Buytenhof

BOERDERIJ DE BUYTENHOF IS EEN RUSTIGE PLEK, WAAR JE GENIET VAN HET BOERENLEVEN, DICHTBIJ ROTTERDAM

ONTDEK, PROEF EN ERVAAR HET BOERENLEVEN

OP DE BUYTENHOF KOMEN EN WERKEN ZORGGASTEN, VRIJWILLIGERS & BEZOEKERS SAMEN

Boerderij de buytenhof is een rustige plek waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven, dichtbij rotterdam

Ontdek, proef en ervaar het boerenleven op de Buytenhof

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

Boerderijwinkel

In de sfeervolle boerderijwinkel vind je producten van het land kopen, zoals appels, peren, stoofperen, bio groenten, vlees van eigen vee, eieren van eigen kippen en ook met zorg gemaakte jams, chutneys, honing en appel- en perensap van eigen fruit. Wij verkopen ook lokale producten van andere boerderijen zoals boerenkaas, bakproducten van de Vlaardingse molen en verschillende cranberry producten.

We streven naar weinig voedselkilometers. Daarom verkopen we zoveel mogelijk gezonde, ambachtelijke en biologische producten uit onze omgeving. 

Theeschenkerij

In de theeschenkerij ‘De smaak van Buyten’ kun je heerlijk lunchen, een kopje koffie drinken of genieten van een boeren high tea. We werken met pure producten van de boerderij. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams en chutneys komen zoveel mogelijk van ons eigen land. En dat is te proeven. Onze gerechten wisselen met de seizoenen mee en onze heerlijke huisgemaakte taarten en cakes zijn inmiddels beroemd. Onze zorggasten werken mee in de theeschenkerij, zowel in de keuken als in de bediening. 

Vanaf de lente tot aan de nazomer is het heerlijk vertoeven op ons terras. Aan het terras ligt de afgesloten speelwei waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl je vanaf het terras een oogje in het zeil houdt.

Boomgaard

Op de boerderij hebben wij een grote boomgaard met appels en peren. Ongeveer vanaf eind augustus tot en met half oktober hebben wij zelfpluk appels & peren. Dit wisselt per seizoen, de natuur laat zich niet plannen. Houdt onze agenda in de gaten voor de zelfpluk activiteiten.

 

Wij hebben Delcorf, Elstar, Goudreinet en Jonagold appels. Delcorf is de appel die als eerste rijp is. Delcorf appels zijn fris en zoet tegelijk. Heerlijk om te verwerken tot appeltaart of appelmoes. Delcorf appels zijn ook smakelijk om uit de hand te eten. Elstar appels zijn fris zoete appels die je zo uit de hand kunt eten. Goudreinet appels zijn echt moesappels, wat zuurder van smaak en daarmee zeer geschikt om te verwerken in gerechten zoals een vers gebakken appeltaart, cake en appelmoes. Of wat dacht je van een heerlijke chutney, compote of jam?

Moestuin

In de moestuin van de Buytenhof vind je een groot deel van het jaar heerlijke groenten en fruit. De moestuin wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers én onze zorggasten. In de moestuin vind je onder andere tomaten, bonen, courgettes, palmkool, bieten en pastinaken. Ook groeien er aalbessen en bramen. In onze theeschenkerij verwerken we onze eigen geteelde groenten en fruit tot verschillende heerlijke lunchgerechten, taarten, jams & chutneys.

Verse groenten van onze boerderij verkopen we in onze boerderijwinkel en we staan om de zaterdag op de Rotterdamse Oogstmarkt op Noordplein. Ook leveren we groenten en fruit aan mooie initiatieven zoals Rechstreex. Zo komen lokaal geteelde groenten rechtstreeks van de boerderij op jouw bord.

Geschenken

Op de Buytenhof maken wij duurzame geschenken voor je klanten, relaties of medewerkers. Gedurende specifieke feestdagen zoals Kerst of Pasen, of gewoon zomaar! 

Geschenken met een mooi maatschappelijk verhaal, lokaal en met weinig voedselkilometers. Zo groeit het fruit en groente bij ons op de boerderij, wordt het geoogst door de boer met hulp van onze zorggasten. Vervolgens wordt er bijvoorbeeld kilo’s peren geschild door zorggasten. De schillen worden gevoerd aan onze varkens. Tot slot worden de peren door onze zorggasten onder begeleiding van onze vrijwilligers en medewerkers verwerkt tot heerlijke jams. Kortom mooie duurzame geschenken, lokaal geproduceerd en met zorg samengesteld!

DAGBESTEDING

Zorgboerderij de Buytenhof is een veilige plek, waar mensen met een verstandelijke beperking en of psychosociale problemen kunnen meewerken op de boerderij.

Er zijn tal van mogelijkheden: meewerken in de boomgaard, de moestuin, de bloemenpluktuin, de houtwerkplaats of in de theeschenkerij. Zo kunnen onze zorggasten zinvol en afwisselend werk doen waarin zij zich kunnen ontwikkelen.

En dat alles in een veilige omgeving op het boerenland op steenworp afstand van Rotterdam.

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven