Bloesemwandeling zuid holland - De Buytenhof
bloesemwandeling zuid holland

bloesem wandeling zuid holland

bloesemwandeling zuid holland

Een prachtige bloesemwandeling in Zuid Holland? Dan moet je bij zorgboerderij de Buytenhof zijn in Rhoon. Dichtbij Rotterdam.

De bloesemwandeling van 2024 is afgelopen! De lente is aangebroken en de appel- en perenboomgaarden staat in bloei. De bloesems zijn te bewonderen en de bijen zoemen vrolijk rond om de bloemen te bestuiven, zodat de appels en peren kunnen groeien

Onze zorggasten hebben de jaarlijkse leuke bloesemwandeling uitgestippeld door de boomgaard, compleet met leerzame opdrachtjes voor  kinderen

Op de boerderij is er ook een bloemenpluktuin, een appel en peren pluk en een jaarlijkse oogstdag. Op deze pagina lees je alles over.  

magische bloesemwandeling

In het voorjaar zijn er een aantal weken dat de boomgaard in bloei staat. Het is een sprookjesachtig tafereel. De bijen zoemen in het rond om de bloemen te bevruchten. Na bevruchting kunnen er appels en peren gaan groeien. 

Het is goed om te weten dat het per ras kan verschillen wanneer de bomen in bloei staan. Daarom kan het zijn dat sommige bomen al veel bloesem hebben, terwijl andere bomen nog wat minder bloeien.

Jaarlijks organiseren de zorggasten van de Buytenhof een leuke en educatieve bloesemwandeling door de boomgaard. Compleet met leuke opdrachtjes voor kinderen. 

Je haalt een blaadje met opdrachten in de boerderijwinkel. Vervolgens volg je de nummering van de bordjes door de boomgaard. Ook zijn er leuke bordjes om mee op de foto te gaan. 

De bloesemwandeling is gratis en je hoeft niet te reserveren. Let op: je mag de bloesem niet plukken. 

Let op: de bloesemwandeling van 2024 is afgelopen!

bloesemwandeling met kinderen

De bloesenwandeling op boerderij de Buytenhof is een leuk en educatief uitje met kinderen

Je haalt een blaadje in de boerderijwinkel met opdrachten en allerlei weetjes. Zo leren kinderen hoe fruit groeit in de boomgaard, hoe hard een bij vliegt, hoeveel soorten bijen er zijn en welke bijen honing geven. 

De boomgaard is toegankelijk voor kinderwagens. Het is wel een hobbelige boomgaard met veel gras. Sommige ouders kiezen ervoor om te dragen. 

Naast de bloesemwandeling kunnen kinderen heerlijk spelen in de afgesloten speelwei. Gelegen aan het terras van de theeschenkerij, zo kunnen ouders en begeleiders genieten van een kop koffie met iets lekkers. Ook is er de mogelijkheid om een kijkje in de stal bij de varkens te nemen. 

wat klanten zeggen over de bloesemwandeling

“Leuke bijen bloesem wandeltocht! Daarna op het terras gezeten met een bakje thee en stukje overheerlijke pecan pie. Kinderen spelend in de speeltuin en genietend van een lekker ijsje. We komen zeker terug en niet alleen voor het plukken van de appels/peren in de oogsttijd maar daarbuiten is het ook heerlijk om een middagje te vertoeven. “

“De Bloesemtocht gewandeld. Superleuk gedaan!”

“Wij komen hier regelmatig voor allerlei leuke en leerzame activiteiten! Daarna even de winkel in om lekkere en gezonde dingen te kopen, overheerlijke koffie met gebak, lunch op het terras en ondertussen vermaken de kinderen zich prima in de speeltuin. Kortom een aanrader voor jong en oud!”

Hoe werkt de bloesemwandeling

  1. Je hoeft de wandeling niet te reserveren
  2. Je haalt een blaadje met de route in de boerderijwinkel
  3. Je volgt de route door de boomgaard
  4. De route staat aangegeven met bordjes
  5. Op de route vind je leuke opdrachten voor kinderen en weetjes over de bloesem en de bijen
  6. Geniet van al het moois de natuur te bieden heeft
  7. Wanneer je foto’s deelt op instagram, tag ons vooral met @debuytenhof, vinden we leuk!
  8. Wil je voor of na de bloesemwandeling in de theeschenkerij lunchen? Reserveer vast zodat je verzekerd bent van een plekje. 

praktische informatie over de bloesemwandeling

Hoe lang is de bloesemwandeling?
De wandeling met opdrachten duurt ongeveer een uurtje als je met kinderen bent. Ben je enkel met volwassenen en loop je door dan duurt het een klein half uurtje. De afstand is ongeveer 1 kilometer. 

Hoe lang staat de boomgaard in bloei?
De bloesemwandeling van 2024 is afgelopen! De bloesemperiode is meestal eind maart tot half april. Let op: dit kan wisselen per jaar afhankelijk van de weersomstandigheden. De boomgaard staat maximaal drie weken per jaar in bloei. 

Staat alle bloesems tegelijk in bloei?
Het is goed om te weten dat het per ras kan verschillen wanneer de bomen in bloei staan. Daarom kan het zijn dat sommige bomen al veel bloesem hebben, terwijl andere bomen nog wat minder bloeien.

Kan je met de kinderwagen door de boomgaard?
Ja, dat kan maar het is en blijft een hobbelige boomgaard. We zien er geregeld ouders met een kinderwagen doorheen gaan, anderen dragen liever. It’s up to you. 

Zijn honden welkom?
Mits aangelijnd zijn honden welkom. 

Op welke dagen is de bloesemwandeling?
De bloesemwandeling van 2024 is afgelopen! Van dinsdag tot en met zaterdag kun je de bloesemwandeling lopen. Alleen tijdens onze openingstijden tussen 9.00 – 17.00 uur. 

Zijn jullie met Pasen, Koningsdag en Hemelvaart geopend?
Nee, op zon, maan- en feestdagen zijn wij gesloten en is de boomgaard niet toegankelijk voor bezoekers. 

Zijn jullie op zondag geopend?
Nee op zon- en feestdagen is de Buytenhof gesloten. Van dinsdag tot en met zaterdag ben je van harte welkom tussen 9.00 – 17.00 uur.

Ik ben professioneel fotograaf, mag ik komen shooten in de boomgaard en wat zijn de kosten? 
Je bent van harte welkom om te komen shooten in de bloesemperiode. We rekenen geen kosten maar waarderen het enorm als je een online bijdrage overmaakt voor onze stichting als bedankje voor onze gastvrijheid. 

Terras met speelwei

In de theeschenkerij de Buytenhof geniet je van heerlijke lunch, een kopje koffie drinken of van een boeren high tea. We werken met pure producten van de boerderij. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams en chutneys komen zoveel mogelijk van ons eigen land. En dat is te proeven. 

De gerechten wisselen met de seizoenen mee en onze heerlijke huisgemaakte taarten en cakes zijn inmiddels beroemd. De zorggasten werken mee in de theeschenkerij, zowel in de keuken als in de bediening. 

Vanaf de lente tot aan de nazomer is het heerlijk vertoeven op het terras. Aan het terras ligt de afgesloten speelwei waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl je vanaf het terras een oogje in het zeil houdt. 

Je bent van harte welkom van dinsdag tot en met zaterdag van 9-17 uur.

pluk appels en peren

Na bevruchting van de bloesem gaan de appels en peren groeien. In september en oktober zijn de appels en peren groot en rijp genoeg om te plukken. Je bent van harte welkom om appels en peren te plukken. Je rekent af op gewicht. 

Je plukt o.a. de rassen Delcorf, Elstar, Jonagold en Goureinet appels. Perenrassen zijn Doyenne de Comice en Conference. Vervolgens bak je thuis een heerlijk verse appeltaart! 

Via de nieuwsbrief en de social kanalen op Instagram en Facebook lees je wanneer de plukperiode start en op welke dagen en tijden je welkom bent om te komen plukken. 

Na het plukken plof je neer op het heerlijke terras met aangrenzende speelwei van de theeschenkerij voor een kop koffie met een punt taart of een lekkere lunch. 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven