Bloesemwandeling zuid holland - De Buytenhof
bloesemwandeling zuid holland

bloesem wandeling zuid holland

bloesemwandeling zuid holland

Een prachtige bloesemwandeling in Zuid Holland? Dan moet je bij zorgboerderij de Buytenhof zijn in Rhoon. Dichtbij Rotterdam.

De bloesemperiode is meestal eind maart tot half april. Let op: dit kan wisselen per jaar afhankelijk van de weersomstandigheden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort als eerste wanneer de bloesemperiode start. 

Jaarlijks organiseren we een magische bloesemwandeling in de boomgaard. Met leuke opdrachten voor kinderen. Ook is er een bloemenpluktuin, een appel en peren pluk en een jaarlijkse oogstdag. Op deze pagina lees je alles over.  

magische bloesemwandeling

In het voorjaar zijn er een aantal weken dat de boomgaard in bloei staat. Het is een sprookjesachtig tafereel. De bijen zoemen in het rond om de bloemen te bevruchten. Na bevruchting kunnen er appels en peren gaan groeien. 

Jaarlijks organiseren de zorggasten van de Buytenhof een leuke en educatieve bloesemwandeling door de boomgaard. Compleet met leuke opdrachtjes voor kinderen. 

Je haalt een blaadje met opdrachten in de boerderijwinkel. Vervolgens volg je de nummering van de bordjes door de boomgaard. Ook zijn er leuke bordjes om mee op de foto te gaan. 

De bloesemwandeling is gratis en je hoeft niet te reserveren. Let op: je mag de bloesem niet plukken. 

bloesemwandeling met kinderen

De bloesenwandeling op boerderij de Buytenhof is een leuk en educatief uitje met kinderen

Je haalt een blaadje in de boerderijwinkel met opdrachten en allerlei weetjes. Zo leren kinderen hoe fruit groeit in de boomgaard, hoe hard een bij vliegt, hoeveel soorten bijen er zijn en welke bijen honing geven. 

De boomgaard is toegankelijk voor kinderwagens. Het is wel een hobbelige boomgaard met veel gras. Sommige ouders kiezen ervoor om te dragen. 

Naast de bloesemwandeling kunnen kinderen heerlijk spelen in de afgesloten speelwei. Gelegen aan het terras van de theeschenkerij, zo kunnen ouders en begeleiders genieten van een kop koffie met iets lekkers. Ook is er de mogelijkheid om een kijkje in de stal bij de varkens te nemen. 

wat klanten zeggen over de bloesemwandeling

“Leuke bijen bloesem wandeltocht! Daarna op het terras gezeten met een bakje thee en stukje overheerlijke pecan pie. Kinderen spelend in de speeltuin en genietend van een lekker ijsje. We komen zeker terug en niet alleen voor het plukken van de appels/peren in de oogsttijd maar daarbuiten is het ook heerlijk om een middagje te vertoeven. “

“De Bloesemtocht gewandeld. Superleuk gedaan!”

“Wij komen hier regelmatig voor allerlei leuke en leerzame activiteiten! Daarna even de winkel in om lekkere en gezonde dingen te kopen, overheerlijke koffie met gebak, lunch op het terras en ondertussen vermaken de kinderen zich prima in de speeltuin. Kortom een aanrader voor jong en oud!”

Hoe werkt de bloesemwandeling

  1. Je hoeft de wandeling niet te reserveren
  2. Je haalt een blaadje met de route in de boerderijwinkel
  3. Je volgt de route door de boomgaard
  4. De route staat aangegeven met bordjes
  5. Op de route vind je leuke opdrachten voor kinderen en weetjes over de bloesem en de bijen
  6. Geniet van al het moois de natuur te bieden heeft
  7. Wanneer je foto’s deelt op instagram, tag ons vooral met @debuytenhof, vinden we leuk!
  8. Wil je voor of na de bloesemwandeling in de theeschenkerij lunchen? Reserveer vast zodat je verzekerd bent van een plekje. 

praktische informatie over de bloesemwandeling

Hoe lang is de bloesemwandeling?
De wandeling met opdrachten duurt ongeveer een uurtje als je met kinderen bent. Ben je enkel met volwassenen en loop je door dan duurt het een klein half uurtje. De afstand is ongeveer 1 kilometer. 

Hoe lang staat de boomgaard in bloei?
De bloesemperiode is meestal eind maart tot half april. Let op: dit kan wisselen per jaar afhankelijk van de weersomstandigheden. De boomgaard staat maximaal drie weken per jaar in bloei. 

Kan je met de kinderwagen door de boomgaard?
Ja, dat kan maar het is en blijft een hobbelige boomgaard. We zien er geregeld ouders met een kinderwagen doorheen gaan, anderen dragen liever. It’s up to you. 

Op welke dagen is de bloesemwandeling?
Van dinsdag tot en met zaterdag kun je de bloesemwandeling lopen. Alleen tijdens onze openingstijden tussen 9.00 – 17.00 uur. 

Zijn jullie met Koningsdag en Hemelvaart geopend?
Nee, op zon- en feestdagen zijn wij gesloten en is de boomgaard niet toegankelijk voor bezoekers. 

Zijn jullie op zondag geopend?
Nee op zon- en feestdagen is de Buytenhof gesloten. Van dinsdag tot en met zaterdag ben je van harte welkom tussen 9.00 – 17.00 uur.

Ik ben professioneel fotograaf, mag ik komen shooten in de boomgaard en wat zijn de kosten? 
Je bent van harte welkom om te komen shooten in de bloesemperiode. We rekenen geen kosten maar waarderen het enorm als je een online bijdrage overmaakt voor onze stichting als bedankje voor onze gastvrijheid. 

Terras met speelwei

In de theeschenkerij de Buytenhof kun je heerlijk lunchen, een kopje koffie drinken of genieten van een boeren high tea. We werken met pure producten van de boerderij. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams en chutneys komen zoveel mogelijk van ons eigen land. En dat is te proeven. 

De gerechten wisselen met de seizoenen mee en onze heerlijke huisgemaakte taarten en cakes zijn inmiddels beroemd. Onze zorggasten werken mee in de theeschenkerij, zowel in de keuken als in de bediening. 

Vanaf de lente tot aan de nazomer is het heerlijk vertoeven op ons terras. Aan het terras ligt de afgesloten speelwei waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl je vanaf het terras een oogje in het zeil houdt. 

Je bent van harte welkom van dinsdag tot en met zaterdag van 9-17 uur.

pluk appels en peren

Na bevruchting van de bloesem gaan de appels en peren groeien. In september en oktober zijn de appels en peren groot en rijp genoeg om te plukken. Je bent van harte welkom om appels en peren te plukken. Je rekent af op gewicht. 

Je plukt o.a. de rassen Delcorf, Elstar, Jonagold en Goureinet appels. Perenrassen zijn Doyenne de Comice en Conference. Vervolgens bak je thuis een heerlijk verse appeltaart! 

Via de nieuwsbrief en de social kanalen op Instagram en Facebook lees je wanneer de plukperiode start en op welke dagen en tijden je welkom bent om te komen plukken. 

Na het plukken plof je neer op het heerlijke terras met aangrenzende speelwei van de theeschenkerij voor een kop koffie met een punt taart of een lekkere lunch. 

bloemen pluktuin

Gedurende het bloemen seizoen, meestal van eind mei tot en met september pluk je een bos vrolijke bloemen in de bloemen pluktuin. 

Let op:  wanneer de bloemenpluktuin open gaat verschilt per jaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort wanneer de bloemenpluktuin open gaat. 

De bloemen pluktuin bevat meer dan 60 verschillende soorten bloemen. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. Door de grote diversiteit aan bloemen, welke allemaal op hun eigen moment in bloei staan, kun je het hele bloemenseizoen een mooie bos plukken. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. 

 

aardbeien pluktuin

Drie weken per jaar hebben we aardbeien in de pluktuin. Wanneer de zomerkoninkjes rijp zijn kun je ze zelf komen plukken. Hoe leuk is dat!

De aardbeien rijpen meestal rond eind mei of begin juni. Wanneer exact hangt af van de weersomstandigheden in het voorjaar. Abonneer je op de nieuwsbrief en hoor als eerste wanneer de aardbeien rijp zijn. 

De aardbeien groeien op een bedje van stro en zijn onbespoten en zonder chemische middelen geteeld. Puur natuur dus en dat proef je! 

Geen zin om zelf te plukken? De aardbeien zijn ook verkrijgbaar in de boerderijwinkel. In de winkel vind je ook huisgemaakte jams en chutneys wisselend per seizoen en de beroemde buytenhof appel en perensappen. 

oogstdag in september

Op de jaarlijkse oogstdag raap je aardappelen en pluk je pompoenen. De oogstdag is meestal in september. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer de oogstdag is. Of volg ons op Instagram en Facebook

De oogstdag is een leuk, smakelijk en educatief uitje voor het hele gezin. Je raapt de aardappelen zelf uit de grond. De aardappels kun je daarna wassen en snijden, de boer bakt er vervolgens heerlijke patat van. Verser dan vers, geniet je van heerlijke patat die je zelf geoogst hebt. 

Kom je langs op boerderij de Buytenhof? Je bent van harte welkom om het boerenleven te ontdekken. 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven