Bloemenpluktuin zuid holland - De Buytenhof
bloemenpluktuin zuid holland

Bloemen pluktuin Zuid Holland

Bloemenpluktuin zuid holland

De leukste bloemenpluktuin van zuid holland vind je op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Puur plukgeluk, dichtbij Rotterdam. 

Van ongeveer juni tot eind september is de pluktuin geopend om bloemen te plukken. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer de bloemenpluktuin open gaat.

Op deze pagina lees je wat je allemaal kunt plukken in de leukste bloemenpluktuin van zuid holland! Naast bloemen plukken kun je ook fruit plukken op de boerderij, is er een heerlijk terras met aansluitende speelwei waar je kunt lunchen. Ook zijn er regelmatig workshops voor kids.  Lees snel verder. 

Bloemenpluktuin

In de bloemenpluktuin pluk je de mooiste wildboeketten. De bloemenpluktuin van zorgboerderij de Buytenhof heeft ruim 60 soorten bloemen. Het gehele seizoen is er steeds wat anders te plukken. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van juni tot en met september. Let op: afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit per jaar iets afwijken.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de actuele  activiteiten. 

Veelgestelde vragen over de bloemenpluktuin

Q: Wanneer gaat de bloemenpluktuin open?
A: De bloemenpluktuin opent meestal begin juni en sluit eind september. 

Q: Moet je reserveren voor het bloemen plukken?
A: Reserveren is niet nodig voor de bloemenpluktuin.

Q: Is de bloemenpluktuin toegankelijk voor kinderwagens?
A: Ja, het is prima te doen met een kinderwagen. 

Q: Wat kost het om een bosje bloemen te plukken? 
A: Dat hangt af van de grote van je boeket. Klein boeket kost 3,00, middel 7,50 en groot 12,00.

Q: Mogen er honden in de bloemenpluktuin?
A: Honden mogen enkel aangelijnd in de bloemenpluktuin. 

Q: Is het toegankelijk voor rolstoelen?
A: Sommige stukken wel, sommige delen niet. 

Q: Tot wanneer kun je bloemen plukken?
A: Tot eind september pluk je er bloemen. 

Wat klanten zeggen over de bloemenpluktuin

“Altijd een feestje bij jullie in de bloemenpluktuin en op het terras”

“Een hele gezellige, fijne en leuke plek om lekker te ontspannen, bloemen en fruit te plukken, iets te drinken en eten en van de dieren te genieten. Ook kinderen kunnen er heerlijk spelen en er is ook nog een boerderijwinkel waar ze van alles verkopen.”

“Heerlijke plek om te zijn, te wandelen, bloemen te plukken in de pluktuin en in het seizoen aardbeien of appels te plukken. Maar ook het theehuis en de boerenwinkel zijn aanraders. En de kinderen kunnen ook heerlijk spelen!”

“Superleuke en fijne plek. Je kan er heerlijke appels en peren plukken en in de bloemen pluktuin zijn voldoende bloemen om mooie boeketten mee te maken”

Eetbare bloemenwandeling

Regelmatig kun je leuke workshops volgen in de bloemenpluktuin van de Buytenhof. 

In het voorjaar zijn er bijvoorbeeld eetbare bloemenwandelingen onder begeleiding van een wildpluk expert. Wilde bloemen bevatten vele gezonde vitamines en mineralen. Er is een volwassenen wandeling en een editie voor kinderen/ tieners samen met één ouder of begeleider.

Tijdens de workshop van anderhalf uur krijg je uitleg over eetbare bloemen. Vervolgens pluk je bloemen en ga je met elkaar proeven. Er zit een verzorgde lunch of mini high tea bij zodat je je geplukte bloemen gelijk kun verwerken in een salade. 

Alle informatie zoals data, tijden, kosten en ervaringen van klanten lees je via onderstaande link. 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

Scroll naar boven