Appels plukken zuid holland - De Buytenhof
appels plukken zuid holland

appels plukken zuid holland

appels plukken zuid holland

Appels plukken in zuid holland doe je op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Puur plukgeluk, dichtbij Rotterdam.

De appel en perenpluk is jaarlijks vanaf ongeveer eind augustus tot met eind oktober. Let op: dit kan jaarlijks verschillen door de weersomstandigheden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort als eerste wanneer de pluk begint.  

Ook is er een bloemenpluktuin, een aardbeienpluk, een jaarlijkse oogstdag en zijn er regelmatig leuke workshopsOp deze pagina lees je alles over. 

hoe werkt het appels plukken?

  • De appel en perenpluk is jaarlijks vanaf ongeveer eind augustus tot met eind oktober. 
  • Reserveren is niet nodig
  • Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Oude Weg of langs de dijk
  • Er is een grote fietsstalling indien je op de fiets komt
  • Je volgt de bordjes op de boerderij naar de boomgaard
  • Je pakt een mandje in de boomgaard
  • Je volgt de plukinstructies voor het beste plukresultaat
  • Je rekent af op gewicht bij het huisje in de boomgaard
  • Met pin betalen is mogelijk
  • Zondag en maandag zijn we gesloten

pluk appels en peren

Wanneer de appels en peren rijp zijn is het een gezellige drukke tijd op de boerderij. Je plukt o.a. de rassen Delcorf, Elstar, Jonagold en Goureinet appels. Perenrassen zijn Doyenne de Comice en Conference. Je rekent af op gewicht. 

Na het plukken plof je neer op het heerlijke terras met aangrenzende speelwei van de theeschenkerij voor een kop koffie met verse appeltaart of een lekkere lunch. 

wat klanten zeggen over appels plukken

 
“De activiteiten zoals appels plukken en aardbeien plukken zijn erg leuk, zeker voor kinderen. Het restaurantje is goed en betaalbaar en helemaal handig voor ouders dat er vanaf het terras zicht is op de leuke omheinde speeltuin.”
 
“Leuk en gezellig boerderij. Je kan tijdens de plukdag lekker zelfplukken. Een leuke activiteit voor de kids. In de theeschenkerij lekker een kopje koffie met appeltaart is heerlijk.” 

 

“Altijd weer een feestje als de kinderen zelf appeltjes en peren mogen plukken, om daarna een lekker drankje te doen in de Theeschenkerij en even te spelen in de speeltuin. Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend uitje voor ons.”

“Wonderful place for families and adults to spend a good time and have a nice cup of tea and a pancake after picking apples, pears and collecting flowers. Delicious fresh local products.”

bloemen plukken

Gedurende het bloemen seizoen, meestal van juni tot en met september pluk je een bos vrolijke bloemen in de bloemen pluktuin. 

Let op:  wanneer de bloemenpluktuin open gaat verschilt per jaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort als eertse wanneer de bloemenpluktuin open gaat. 

De bloemen pluktuin bevat meer dan 60 verschillende soorten bloemen. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. Door de grote diversiteit aan bloemen, welke allemaal op hun eigen moment in bloei staan, kun je het hele bloemenseizoen een mooie bos plukken. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. Regelmatig zijn er workshops zoals eetbare bloemenwandeling en kruidenspa workshops in de bloemenpluktuin. 

Boederijwinkel en theeschenkerij geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Hemelvaart & Pinksteren gesloten.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven