Aardbeien plukken zuid holland - De Buytenhof
Aardbeien plukken zuid holland

Aardbeien plukken Zuid Holland

Aardbeien plukken Zuid Holland

Aardbeien plukken in Zuid Holland doe je op zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon. Puur plukgeluk, dichtbij Rotterdam.

De aardbeienpluk van 2024 is nog niet begonnen. De verwachting is dat de aardbeien in juli rijp zijn. 

Op de hoogte blijven van de data dat de pluk start? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom aardbeien plukken in Zuid Holland. 

Ook is er op de Buytenhof een bloemenpluktuin, een appel en perenpluk en een jaarlijkse oogstdag. Op deze pagina lees je alles over. 

Aardbeien plukken op de Buytenhof

Drie weken per jaar hebben we aardbeien in de pluktuin. Wanneer de zomerkoninkjes rijp zijn kun je ze zelf komen plukken. Hoe leuk is dat! De aardbeienpluk van 2024 is nog niet begonnen. De verwachting is dat ze in juli rijp zijn. 

Wil je aardbeien komen plukken? Op deze pagina reserveer je eenvoudig een tijdvak. Er komen regelmatig nieuwe tijdsvakken bij, bijvoorbeeld als er meer aardbeien rijp zijn. Dit checken wij dagelijks. 

De aardbeien groeien op een bedje van stro en zijn onbespoten en zonder chemische middelen geteeld. Puur natuur dus en dat proef je! 

Na het plukken plof je neer op het heerlijke terras met aangrenzende speelwei van de theeschenkerij voor een kop koffie met huisgemaakte taart of een lekkere lunch.

Hoe werkt het aardbeien plukken

De aardbeienpluk van 2024 is nog niet begonnen. De verwachting is dat de aardbeien in juli rijp zijn. 

  • Check op welke dagen en tijden er zelfpluk is
  • Reserveer een tijdslot op de website
  • Parkeren kan op de parkeerplaats aan de oude weg of langs de dijk
  • Er is een grote fietsstalling indien je op de fiets komt
  • Je volgt de bordjes op de boerderij naar het aardbeienveld
  • Je pakt een bakje 
  • Je volgt de plukinstructies voor het beste plukresultaat
  • Je rekent af op gewicht 
  • Met pin betalen is mogelijk
  • Zondag en maandag zijn we gesloten
 
Laden...

Veelgestelde vragen over aardbeien plukken

Q: Wanneer start de aarbeienpluk van 2024?
A: De aardbeienpluk van 2024 is nog niet begonnen. De verwachting is dat de aardbeien in juli rijp zijn. 

Q: Alle tijdvakken zitten vol, wanneer komen er nieuwe tijdvakken bij? 
A: Er komen regelmatig nieuwe tijdvakken bij. De boer checkt dagelijks hoeveel aardbeien er rijp zijn en bepaalt of er nieuwe tijdvakken bij kunnen. Neem regelmatig een kijkje op deze pagina om te zien of er nieuwe tijdvakken bij zijn gekomen. 

Q: Ben ik verplicht een tijdvak te reserveren voor het aardbeien plukken? 
A: Ja, het is verplicht om een tijdvak te reserveren. De boer checkt dagelijks hoeveel aardbeien er rijpen en bepaalt hoeveel mensen er kunnen plukken. Er komen dus regelmatig nieuwe plekken bij. 

Q: Zijn de aardbeien verkrijgbaar in de boerderijwinkel? 
A: De verwachting is dat de aardbeien in juli rijp zijn.  Zodra de aardbeien in de boerderijwinkel te koop zijn lees je het hier. 

Q: Wat kost de aardbeienpluk?
A: Je rekent af op gewicht wat je geplukt hebt. De aardbeien kosten 4,25 euro per 500 gram. 

Q: Zijn de aardbeien biologisch?
A: De aardbeien zijn onbespoten en zonder chemische middelen geteeld.  

Q: Hoe lang duurt de aardbeienpluk?
A: De aardbeienpluk duurt ongeveer drie weken. 

Wat klanten zeggen over aardbeien plukken

“De activiteiten zoals appels plukken en aardbeien plukken zijn erg leuk, zeker voor kinderen. Het restaurantje is goed en betaalbaar en helemaal handig voor ouders dat er vanaf het terras zicht is op de leuke omheinde speeltuin.”

“Altijd fijn om daar je te vermaken van het plukken van heerlijk fruit. Vriendelijke mensen, lekkernijen in het tentje waar je gezellig kan zitten en een leuk speelplaatsje voor de kinderen.
Heerlijke winkel met groenten fruit kaas ect. Bloemen pluktuin en je kunt er feestjes vieren. Kortom het is genieten!

 

Pluk appels en peren

In september en oktober pluk je appels en peren op de Buytenhof. Wanneer de appels en peren rijp zijn is het een gezellige drukke tijd op de boerderij. 

Je plukt o.a. de rassen Delcorf, Elstar, Jonagold en Goureinet appels. Perenrassen zijn Doyenne de Comice en Conference. Je rekent af op gewicht. 

Via de nieuwsbrief en de social kanalen op Instagram en Facebook lees je wanneer de plukperiode start en op welke dagen en tijden je welkom bent om te komen plukken. 

Geen zin om zelf te plukken? De appels en peren zijn ook verkrijgbaar in de boerderijwinkel. In de winkel vind je ook huisgemaakte jams en chutneys wisselend per seizoen en de beroemde buytenhof appel en perensappen. 

Bloemen pluktuin

Gedurende het bloemen seizoen, meestal van juni tot en met september pluk je een bos vrolijke bloemen in de bloemen pluktuin. 

Let op:  wanneer de bloemenpluktuin open gaat verschilt per jaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je hoort wanneer de bloemenpluktuin open gaat. 

De bloemen pluktuin bevat meer dan 60 verschillende soorten bloemen. Je plukt er onder andere dahlia’s, goudsbloemen, margrieten en lavendel. Door de grote diversiteit aan bloemen, welke allemaal op hun eigen moment in bloei staan, kun je het hele bloemenseizoen een mooie bos plukken. 

Hoe het werkt: je haalt een schaartje in de boerderijwinkel, je plukt een mooi boeket en vervolgens reken je je boeket af in de winkel. De pluktuin is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot en met 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren. 

 

Jaarlijkse oogstdag

Op de jaarlijkse oogstdag raap je aardappelen en pluk je pompoenen. De oogstdag is meestal in september. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer de oogstdag is. Of volg ons op instagram en facebook. 

De oogstdag is een leuk, smakelijk en educatief uitje voor het hele gezin. Je raapt de aardappelen zelf uit de grond. De aardappels kun je daarna wassen en snijden, de boer bakt er vervolgens heerlijke patat van. Verser dan vers, geniet je van heerlijke patat die je zelf geoogst hebt. 

Kom je langs op boerderij de Buytenhof? Je bent van harte welkom om het boerenleven te ontdekken. 

Boederijwinkel geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Rijsdijk 98 in Rhoon

010- 312 2850

De Buytenhof is een rustige plek vlakbij Rotterdam waar je kunt genieten van de natuur en het boerenleven. 

Beleef het boerenleven in de pluktuin, proef in de theeschenkerij en ontdek de producten van het land

Vergaderen of trainen op een rustige plek met uitzicht over het boerenland en centraal gelegen vlakbij Rotterdam 

Scroll naar boven