zorgboerderij De Buytenhof
Proef, ruik en ervaar het boerenleven
Stacks Image 18
Boerderijwinkel

In de sfeervolle oude fruitloods van de Buytenhof vindt u de Boerderijwinkel. In deze winkel kunt u de producten van het land kopen, zoals appels, peren, stoofperen, biologische groenten, vlees van eigen vee, maar ook huisgemaakte chutneys, jams, honing en appel- en perensap van eigen fruit. De Buytenhof verkoopt ook streekproducten van andere boerderijen zoals boerenkaas, bakproducten van de Vlaardingse molen en verschillende cranberry producten. We streven naar weinig voedselkilometers. Dus verkopen we zoveel mogelijk gezonde, ambachtelijke en biologische producten uit onze omgeving. U vindt in onze Boerderijwinkel vooral producten met een mooi maatschappelijk verhaal.

Biologische groenten De Buytenhof
Winkel De Buytenhof
Winkel schappen De Buytenhof
Stacks Image 149
Tijd voor een praatje

In de winkel is er tijd voor een praatje. U wordt er geholpen door enthousiaste en betrokken vrijwilligers, die u graag van alles vertellen over onze producten en de boerderij. Onze zorggasten assisteren de vrijwilligers met het vullen van de vakken, het schoonhouden van de winkel en onder andere het plakken van etiketten. Ze zien er naar uit om u in de winkel te ontmoeten!

Stacks Image 356
Maaltijd in een tas

Bijzonder zijn de maaltijdpakketten van de Buytenhof. In een papieren tas neemt u alle ingrediënten en het recept mee om thuis heerlijke gerechten te maken of taarten te bakken. Zo kunt u met deze pakketten bijvoorbeeld pompoensoep, appel-chili, oma’s kruidkoek, mediterrane linzensoep en de jachtschotel maken. Een maaltijdpakket is ook leuk om cadeau te geven. De tassen worden samengesteld door de zorggasten.

Stacks Image 364
Biologische groenten

In de Boerderijwinkel koopt u biologische groenten zoals bijvoorbeeld schorseneren en snijbiet, komkommers en paarse bonen. De groenten komen direct van ons land of worden ingekocht via 'Biologisch goed' en 'Ecoville'. Biologisch goed verbouwt biologische groenten in de Hoeksche Waard. Ecoville is een groothandel in biologische groenten uit Barendrecht. Zij kopen biologische citrusfruit, groenten en hoogstamfruit van boeren uit de regio en ook van andere zorgboerderijen.

We hopen, dat u regelmatig uw wekelijkse boodschappen bij ons komt doen. Zo blijven de voedselkilometers beperkt en ondersteunt u ook andere zorgboerderijen.

Maaltijdpakketten De Buytenhof
Appelsap De Buytenhof
Vlees De Buytenhof
Stacks Image 229
Buytenhof vlees

In de Boerderijwinkel koopt u rundvlees van ons eigen vee. Onze runderen zijn een kruising tussen het Belgische Blauwe ras en verschillende Hollandse rassen, zoals de Lakenvelder en de Blaarkop. Ze krijgen het allerbeste voedsel van onze eigen boerderij en lopen van april tot en met oktober buiten. Er zit geen antibiotica in ons veevoeder en we geven onze runderen alleen antibioticum, als ze ziek zijn.

De runderen worden afgemest bij boer Aad Kool in Strijen met gezond voedsel zoals hooi, stro, aardappels, mais erwtenmeel, bonenmeel en brokken. Al dit voedsel komt uit de Hoeksche Waard en heeft dus weinig voedselkilometers afgelegd. Ook worden daar onze kalfjes geboren.

Een keer per maand slacht slager Otto uit Heiningen een rund voor ons. U kunt bij ons een vleespakket bestellen, die u in de Boerderijwinkel kunt ophalen. Via de nieuwsbrief en de website houden we op de hoogte over de slacht. Op de homepage van deze website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. De bestellingen worden in volgorde van binnenkomst gehonoreerd. Dus wees er snel bij!

Stacks Image 435

Slager Hans Otto over Buytenhofvlees:
“De plek waar een dier opgroeit en wat het eet en hoe het wordt behandeld, bepaalt de smaak van het vlees,“ vertelt slager Hans Otto. Hans is eigenaar van slachterij/slagerij Otto in Heijningen. In dit bedrijf wordt het vlees verwerkt en gerijpt. “De runderen van De Buytenhof leven als God in Rhoon en dat proef je aan het vlees,” vervolgt hij zijn verhaal. “Ze lopen een groot deel van het jaar buiten, eten kruidig gras, krijgen geen antibiotica, worden mondjes maat bijgevoerd met goed en gezond voedsel en krijgen de tijd om te groeien. De runderen hebben op De Buytenhof een zorgeloos leven en ervaren geen stress. Ook dat proef je in het vlees terug. Bovendien hebben ze een heel goed, maatschappelijke verantwoord leven gehad. Dat kun je van het vlees in de supermarkt niet altijd zeggen."

Stacks Image 1854

Gerijpt vlees

In Nederland wordt vlees over het algemeen te vers gegeten. Na de slacht is het ph-niveau (zuurtegraad) te hoog en zit er te veel bindweefstel in het vlees, waardoor het taai is. Pas na een periode van rijping komt het vlees op smaak en wordt het mals.
Het vlees van De Buytenhof wordt om deze reden 5 tot 6 weken gerijpt onder een constante temperatuur. Alleen het vlees van runderen, die gevoed zijn met natuurlijk en gezond voedsel, kan lang worden gerijpt. Dit vlees bederft namelijk minder snel. Tegenwoordig rijpen slagers nauwelijks hun vlees, omdat het teveel ruimte in beslag neemt en het tijdens het rijpingsproces in gewicht afneemt. Wij vinden, dat het vlees van De Buytenhof ook na de slacht aandacht en tijd verdient om op smaak te komen. Net als goede wijn!

Stacks Image 5915
Mangalitza vlees

Onze Hongaarse mangalitza varkens leven in ruime stallen en mogen ook buiten wroeten in de grond. U kunt zelf een kijkje nemen in de stal om te zien hoe de beesten leven. Op de Buytenhof weet u wat u eet!
Van het varkensvlees maakt de slager onder andere gerookte buikspek, rauwe ham, procureur spek, ontbijtspek en gebraden gehakt. Zo nu en dan maakt de worstenclub van De Buytenhof verse worst van het mangalitza vlees. De worstenmakers gebruiken alleen natuurlijke producten om deze worsten te kruiden, zoals verse kruiden, wijn en appelsap.

Stacks Image 1888
Snoep zonder troep

Onze zorggasten schillen en snijden appels en peren voor de productie van gezonde snoep van 'Tante Toos suikerloos'. Dit hippe bedrijf maakt snoep van 100 procent puur fruit, waaronder de appels en peren van De Buytenhof. Het fruit wordt op lage temperatuur gedroogd, zodat alle vitaminen en mineralen bewaard blijven. Deze gezonde snoep is gluten- en lactosevrij en is gemaakt zonder geraffineerde suikers. Tante Toos Suikerloos wordt gerund door de enthousiaste Elze Schaap uit Rotterdam. Met haar liefde en passie voor gezond eten, wil zij mensen bewust maken en een alternatief aanbieden. Elze geeft ook workshops, zodat u zelf gezonde snoep leert te maken. In de Boerderijwinkel zijn de 'matties' van Tante Toos te koop. Via Tante Loos Suikerloos vindt u alle informatie.

Stacks Image 5919
Puur brood uit Bakkerswinkel Rotterdam

In de Boerderijwinkel koopt u brood van De Bakkerswerkplaats uit Katendrecht. In het kleine Bakkerswinkeltje op de Sumatraweg bakken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een verstandelijke beperking het heerlijkste brood. Het is ambachtelijk brood van verschillende meelsoorten uit de Hoeksche Waard en Zeeland. De molen De Walvisch in Schiedam maalt de granen. De Bakkerswerkplaats bakt het brood in een zogenaamde 'Wiesheu' oven aangedreven door groene krachtstroom. en met het karakter van een Duitse houtoven.

De Bakkerswerkplaats is opgericht door architecte Lisette Magis. Zij maakte in 2014 de switch naar maatschappelijk ondernemer. Samen met meesterbakker Arjan de Wit leren zij mensen met talenten, maar die in een normale werkomgeving niet meekomen, de kneepjes van het bakkersvak. Voor meer informatie zie bakkerswerkplaats

Stacks Image 416
Pompoenen De Buytenhof
Vlees De Buytenhof
Stacks Image 162
Hippe stroopwafels

De oer-Hollandse stroopwafel is weer helemaal hipper dan hip. In onze winkel vindt u stroopwafels van het bedrijf Opstroopwafel van Karin de Meij en Paul Hoogenboezem uit Heinenoord. Zij bakken ambachtelijke Stroopwafels met spannende smaken zoals pumpkin spice, chocolade zeezout, cranberry chocolade, kokos of rozemarijn zeezout. Ze gebruiken 100% roomboter en verder geen toevoegingen. Leuk om cadeau te geven!

Stacks Image 254
Honing van de Buytenhof

Op De Buytenhof leven 19 bijenvolken, die imker Aart van Bokkem met veel liefde verzorgt. De pure honing is te koop in de winkel. Iedere oogst smaakt de honing weer anders. Dit heeft te maken met de bloemen, die op dat moment bloeien. Zo smaakt de voorjaarshoning naar appel en perenbloesem en de zomerhoning naar klaver, paardenbloemen en andere zomerbloemen. De honing, die te koop is in de supermarkten smaakt het hele jaar door hetzelfde, omdat alle honingsoorten met elkaar worden vermengd.
Imker Aart van Bokkem zorgt goed voor zijn bijen. Hij geeft ze geen antibiotica om ze te beschermen tegen ziekten en gebruikt geen chemische middelen om ze weg te jagen bij de raten. Ze worden zachtjes met een veer weggeveegd.

Stacks Image 373
Chutneys en jams van de boerderij

Een zeer populaire activiteit op De Buytenhof is maken van chutneys en jams. Dit gebeurt door zorggasten en twee keer per maand door twee verschillende chutneyclubs. Onze zorggasten snijden voor deze club grote hoeveelheden ui, appel, knoflook, gember en ander fruit en vervolgens doen de clubleden alle ingrediënten in een grote pan met azijn, suiker en andere kruiden. Na een paar uren is het resultaat klaar: een heerlijke chutney met zorg bereid op de boerderij. Chutney is bijvoorbeeld lekker bij een broodje kaas, salade of rijst gerechten en vlees zoals paté, kip, lamsvlees en wild.
Van het verse zomerfruit maken we heerlijke jams. We gebruiken voor alle jams en marmelades half zoete geleisuiker. Dat vinden we het lekkerst.
Van bieslook, platte peterselie en basilicum maken we in de zomer verse pesto. We gebruiken hierbij geitenkaas uit de winkel, hazelnoten, pijnboompitten, oude geitenkaas en zeezout. Deze pesto’s zijn heel erg lekker en gezond!

Boerderijwinkel De Buytenhof
Stacks Image 232
  1. ../resources/Winkel1.jpg
Stacks Image 42
Volg ons!

twitter-Rood facebook-Mint

Stacks Image 107
Nieuwsbrief


Stacks Image 171
Openingstijden

De Boerderijwinkel: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Theeschenkerij: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Stacks Image 5156
Reserveren Theeschenkerij

U kunt reserveren bij de Theeschenkerij ' De smaak van Buyten' via het nummer 06 461 32 882 of mail ons

Stacks Image 5913
Reserveren Het Buytenhuis

Voor vergaderingen, familie ontmoetingen of bijvoorbeeld een bijzondere cursusruimte.
U kunt reserveren via het nummer 06 461 32 882 of
mail ons

Wit Logo
Contact

Zorgboerderij De Buytenhof
Stichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

RESERVEREN
Theeschenkerij
De Smaak van Buyten
of Het Buytenhuis
Lineke van der Schelde
Heleen Schippers
06 - 461 32 882
desmaakvanbuyten@debuytenhof.nl

Boerderijwinkel
06 - 461 32 882
boerderijwinkel@debuytenhof.nl

Zorg
José de Pijper
Diana van Langeveld
Laurine Eikelboom
06 - 151 29 993

Vrijwilligerswerk
Jolanda van der Ent
06 - 380 51 090
joolvanderent@debuytenhof.nl


Boer
Wiard Visser
06 - 479 90 138

Bedrijfsvoering
Ad Visser
06 - 443 12 783
zorgboerderij@debuytenhof.nl


twitter-Wit facebook-Beige

ANBI

Stichting De Buytenhof is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’, kortweg ANBI. Dit houdt in dat giften aan onze organisatie zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de doelen en activiteiten van Stichting De Buytenhof.

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Buytenhof geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Buytenhof is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy

De Buytenhof respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.

Stacks Image 2175
Wit Logo

Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland